Sprečavaju kremaciju Maradone - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Sprečavaju kremaciju Maradone

Lik Dijega Armanda Maradone nastavlja da stvara polemike u Argentini. Gotovo mjesec dana nakon njegove smrti, 25. novembra, ove srijede pokrenuta je parnica Magali Alehandre Gil, 25-godišnje djevojke koja želi da zna svoj identitet i da li je Dijego njen biološki otac.

“Suočena sa smrću gospodina Maradone 25. novembra 2020. godine, činjenicom koja je javno poznata i koja u ovom slučaju ne zahtijeva njegovu akreditaciju, gospođa Gil zahtjeva da se studija histokompatibilnosti izvrši unaprijed kao dokaz i da u tu svrhu postupajuće tužilaštvo dostavlja uzorak DNK dobijen od osobe protiv koje se tuži”, navodi se iz suda.

I dodaje se da “traži da se iz mjera predostrožnosti čuva groblje Jardin Bella Vista, okrug San Miguel, provincija Buenos Ajres, i da se obavijesti o zabrani inoviranja na posmrtnim ostacima gospodina Dijega Armanda Maradone, tako da njegovi nasljednici i / ili neposredni srodnici i / ili treća lica nemaju ostatke trupla i tijelo je sačuvano, čime se izbjegava njegovo kremiranje.

Magali Gil je rođena u decembru 1995. godine i data je na usvajanje. Prije dvije godine saznala je da bi Dijego Maradona mogao biti njen biološki otac, nakon razgovora sa svojom biološkom majkom koju je upravo upoznala. Do tada je znala ime svoje majke, ali nije imala zabrinutosti zbog roditelja.

Od tog trenutka, njen advokat Marcelo Izkuierdo izveo je slučaj na sud i kontaktirao Matiasa Morlu, Dijegovog advokata, koji je uvjeravao da je njegov klijent otvoren za odgovarajuće analize da bi se utvrdilo da li je mlada žena njegova kćerka.

U slučaju da je DNK analiza kompatibilnosti Magalije i Dijega Maradone “pozitivna”, mlada žena bi postala šesti nasljednik bivšeg fudbalera zajedno sa Dalmom, Đanninom, Dijegom Jr, Janom i Dijegom Fernandom.

(Telegraf.rs)

Danas objavljeno

Juta nastavila pobjednički niz, Atlanta zaustavila LA Kliperse

Zeljka

Tajna Maradoninog sefa i bogatstvo od 500 miliona dolara

Zeljka

Duško Tošić neće doći u Zvezdu

Zeljka

Ostavite komentar