26. Novembra 2021.

Spotify testira video feed nalik TikTok-u kako bi vam pomogao da otkrijete novu muziku

Big Portal

Ova funkcija je slična TikTok-ovom vertikalnom video formatu, koji je već usvojilo nekoliko platformi društvenih medija kao što su Instagram, Snapchat i YouTube.

Funkcija Discover se pojavljuje kao nova kartica na traci za navigaciju na dnu mobilne aplikacije Spotify. Iako je kompanija potvrdila test, nema reči o tome da li je ova funkcija dostupna i na Android-u i na iOS-u. U izjavi poslatoj Android Centralu, portparol Spotifija je rekao:

“U Spotify-u rutinski sprovodimo brojne testove u nastojanju da poboljšamo naše korisničko iskustvo. Neki od tih testova na kraju utiru put našem širem korisničkom iskustvu, a drugi služe samo kao važno učenje. Trenutno nemamo više vesti koje bismo mogli da podelimo.”

Spotify testira video feed nalik TikTok-u kako bi vam pomogao da otkrijete novu muziku

Iako se čini da je kompanija potvrdila postojanje ove funkcije, još uvek nema garancije da će ona na kraju biti dostupna svima. Još u januaru, Spotify je počeo da testira novu funkciju Stories kako bi omogućio influenserima da predstave listu svojih omiljenih pesama pratiocima. Međutim, Spotify nikada nije predstavio ovu funkciju javnosti.

Prema Krisu Mesini, koji je prvi primetio novu funkciju Discover, korisnici mogu da prevlače nagore i nadole da bi se pomerali kroz fid — baš kao TikTok. Možete da dodirnete ikonu srca da biste lajkovali pesmu ili dobili više informacija dodirom na meni sa tri tačke.

Sa Discoverom, izgleda da Spotify želi da svojim pretplatnicima olakša pronalaženje novih pesama i izvođača. Netflixova funkcija Fast Laughs, koja je predstavljena na Android telefonima prošlog meseca, takođe je predstavljena kako bi pomogla korisnicima da otkriju novi sadržaj, javlja Android central.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare