26. Augusta 2022.

Sportski automobil – posebna dozvola

Big Portal

Moguće reforme uključuju posebnu dozvolu za one koji žele da voze vozila veće snage. Takvi zakoni već su na snazi ​​u mnogim australijskim državama za privremene vozače i vozače motocikala.

Daljnje mere uključuju zabranu isključivanja kontrole proklizavanja u vozilima velike snage. Takođe postoji pritisak da se pooštre zabrane vožnje za vozače optužene za nesreće sa smrtno stradalima, navodi Revija HAK.

Ovaj potez dolazi nakon kontroverznog lokalnog sudskog postupka povezanog sa smrtonosnom nesrećom 2019. U incidentu je 15-godišnja Sophia Naismith tragično poginula kada ju je udario Lamborghini Huracan, koji je vozio Alexander Campbell.

Vozač je izgubio kontrolu i Huracan (na slici) se popeo na pešačku stazu i zabio se u prednji deo kineskog restorana, ubivši Naismith i pritom teško ranivši još jednog.

Prošle nedelje Campell je oslobođen optužbi za smrt zbog opasne vožnje jer se nagodio sa sudom i izjasnio krivim za lakši prekršaj vožnje bez pažnje. Presuda je izazvala brzu reakciju zajednice, a porodica Sophije Naismith je počela da se snažno zalaže za reformu.

Sada je lokalna vlada krenula u akciju.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare