Sporazumno priznao da je prijetio Gordani Tadić - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Sporazumno priznao da je prijetio Gordani Tadić

Ranko Petrović sporazumno priznao krivicu da je prijetio glavnom tužiocu Tužilaštva BiH Gordani Tadić, a Sud BiH je prihvatio da mu se izrekne uslovna kazna zatvora u trajanju od jedne godine.

Petrović je priznao da je tokom marta 2019. godine izjavama na internet portalu uputio ozbiljne prijetnje Tadićevoj, koja predstavlja i rukovodi Tužilaštvom BiH i nalazi se pod 24 časovnom policijskom zaštitom, pozivajući na napad i pucanj na glavnog tužioca, što je kod navedene izazvalo ozbiljan strah i uznemirenost, kao i uznemirenje javnosti.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da je za upućivanje prijetnji po bezbjednost glavnog tužioca predložena uslovna kazna zatvora od jedne godine, te da je Sud, nakon razmatranja, prihvatio sporazum.

Optuženi je prilikom sporazumnog priznanja uputio i izvinjenje zbog počinjenog nedjela, te izrazio kajanje.

Ova kazna neće biti izvršena ukoliko optuženi u roku od dvije godine ne počini novo krivično djelo.

“U skladu sa sporazumom, od optuženog će biti oduzeta sredstva korištena za izvršenje krivičnog djela, uključujući računarsku opremu”, navodi se u saopštenju

Danas objavljeno

Protest zbog ubistva djevojčice: “Svi samo obrađuju papire, a mog deteta nema”

M.

Svijetu prijeti nuklearno uništenje? “Putin se ne šali”

M.

Američki general priznao: Za relativno malu sumu smo dobili da se Ukrajinci umjesto nas bore i ginu u ratu protiv Rusije!

M.

Ostavite komentar