Spor Google Chrome? Možda ste žrtva hakera - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Spor Google Chrome? Možda ste žrtva hakera

Korisnici Google Chrome-a upozoreni su na novu hakersku kampanju, koja zloupotrebljava popularne ekstenzije koje koriste milioni ljudi.

Postoji jedan znak da nešto nije u redu – vaš računar radi sporo.

Korisnici Google Chrome-a upozoreni su na novu pretnju koja je ciljala preko 20 dodataka koje je – ukupno – koristilo preko osam miliona ljudi. Prema stručnjacima za bezbednost Kaspersky, popularni dodaci poput Frigate Light, Frigate CDN i SaveFrom bili su na meti hakera.

Ove ekstenzije za Chrome, hakeri su iskoristili za obavljanje zlonamernih aktivnosti, ali na sreću, ovoga puta meta nisu bili osetljivi podaci poput finansijskih informacija. Umesto toga, cilj ove kampanje je bio da generiše saobraćaj za video zapise na web lokacijama za streaming kako bi se povećao broj gledalaca, piše PCPress.

Video zapisi su se potajno puštali u pozadini kada žrtva pretražuje mrežu, što je za posledicu imalo da Chrome radi sporije nego obično. Ekstenzije na koje je Kaspersky skrenuo pažnju, poput Frigate Light i Frigate CDN koji su bili u Chrome web prodavnici, uklonjene su sa liste.

Ako vaš antivirus počne da otkriva pretnje u Google Chrome-u ili bilo kom drugom browseru zasnovanom na Chromium-u, prvo što treba da uradite je da onemogućite sumnjive ekstenzije. Ako niste sigurni koje su ekstenzije opasne, pokušajte da ih onemogućite jednu po jednu dok ne pronađete pravu.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Kamera Xiaomi 12 telefona ima jedinstvenu prevlaku

Vanja A

Zaboravite na privatnost – kamere novih telefona će vas stalno snimati

Vanja A

Predstavljen Snapdragon G3x Gen 1 čipset za ručne konzole, Razer pomaže u kreiranju kompleta za programere

Vanja A

Ostavite komentar