Spolstra o Lenardovim uvredama? Neukusno, biće posljedica. - BIGportal.ba
Košarka Sport

Spolstra o Lenardovim uvredama? Neukusno, biće posljedica.

Veliki skandal zadesio je NBA tokom Ol-star vikenda, a u njegovom centru našao se centar Majami Hita Majers Lenard – „strimujući“ video igre na platformi Tvič, 29-godišnji centar je upotrebio reč „kike“ (kajk), koja je u engleskom jeziku veoma uvredljiva za Jevreje.

 I dalje nije poznato koja će biti posledica ovoga, a Lenard se brzo izvinio rekavši da nije znao značenje reči koju je upotrebio.

Majers Lenard

On je uradio nešto neukusno i štetno, a sada moramo da se nosimo sa posledicama toga. Te reči su bile užasne i one imaju težinu“, izjavio je trener Majami Hita Erik Spolstra, osvajač šampionskih titula sa „Vrelinom“ iz 2012. i 2013. godine.

To ne sme da se toleriše – ispravno je ispravno, a pogrešno je pogrešno. Sve dok sam deo ove organizacije, boriću se da ne bude ovakvih scena. Što se Mejersa tiče, nikad nisam čuo da je koristio ikakve izraze zbog kojih bi nekome bilo neprijatno u njegovoj blizini“, dodao je najiskusniji košarkaš Majamija Judonis Haslem, jedan od najuticajnijih pojedinaca u Udruženju NBA igrača.

Lenard je u NBA od 2012. godine, a u tekućoj sezoni u proseku po meču beleži 3,3 poena i 2,3 skoka.

U centru pažnje bio je i tokom NBA „mehura“ u Orlandu kada nije želeo da kleči tokom intoniranja himne SAD u znak podrške „Black Lives Matter“ pokretu. On je kao razlog za to naveo pružanje podrške vojsci svoje države.

Danas objavljeno

Micić: Uvijek nešto ostane

Zeljka

Navijači Liverpula tuže UEFA

Zeljka

Čilić o Federeru: Ponizan u pobjedi, elegantan u porazu

Zeljka

Ostavite komentar