Splitski političar osuđen zbog masturbiranja na javnom mjestu - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Splitski političar osuđen zbog masturbiranja na javnom mjestu

Opštinski prekršajni sud u Splitu osudio je uslovno na mjesec zatvora lokalnog političara (54) iz Splita, jer je masturbirao na javnom mjestu.

Riječ je o bivšem lokalnom političaru, osobi koja je prije 15 godina bila vrlo aktivna u radu jedne od vodećih splitskih stranaka.

On se teretio da je prošle godine, sjedeći na klupi u parku, pijan masturbirao u prisustvu nekoliko djevojaka koje su sjedile na obližnjim klupama. Njegovo je ponašanje vidio momak, koji je prije njega sjedio na toj klupi sa svojom tadašnjom djevojkom.

– Slučajno sam pogledao prema njemu i vidio da je iz hlača izvadio polni organ i da je počeo masturbirati, pa sam odmah rekao djevojci da idemo odatle. To sam rekao i prijateljicama. Nisam im htio ništa govoriti, da se ne bi šokirale, a curi sam rekao šta sam vidio tek kad smo izišli iz parka. Ona je odmah nazvala policiju sa svog mobilnog telefona, te ga je dala meni da obavim razgovor. Policija je tražila da ostanemo na licu mjesta do njihova dolaska, što sam i napravio. Nakon dolaska zatražili su da im pokažem tu osobu – ispričao je svjedok na sudu.

Osuđeni 54-godišnjak negirao je da je masturbirao gledajući djevojke, tvrdeći da je tog dana, nakon kupanja na Bačvicama, prošetao do parka i sjeo na klupu držeći u ruci kupaće gaćice svoje partnerke. Rekao je sudiji i da se nekad bavio bodibildingom i da je koristio steroide, što je dovelo do impotencije.

– Volim sakupljati gaćice svojih partnerki jer mi to pruža zadovoljstvo. Dok sam sjedio u parku, gdje me zatekla policija, zbog mraka nisam dobro vidio ko se sve još tu nalazi, ali sam po glasovima zaključio da tu ima mlađih ženskih osoba – naveo je u svojoj odbrani.

Sudija mu nije povjeravao te ga je osudio. Kazna neće biti sprovedena ukoliko ne počini isto ili teže djelo.

Slobodna Dalmacija

Danas objavljeno

Vlada Srpske: Biće predložen novi zakon o nepokretnoj imovini

Vanja A

Šolc: Ne možemo slati tenkove Kijevu

Vanja A

Jasno upozorenje: Spremni na nuklerni sukob?

Vanja A

Ostavite komentar