Split: Stranci na meti lopova - BIGportal.ba
Region Vijesti

Split: Stranci na meti lopova

Splitsko-dalmatinska policija je u junu i julu zabeležila ukupno 245 krvičnih dela na štetu stranih turista, uglavnom krađa, saopšteno je u policiji.

Splitsko-dalmatinska policija je u junu i julu zabeležila ukupno 245 krvičnih dela na štetu stranih turista, uglavnom krađa, saopšteno je u policiji.

Od tog broja, čak 61 posto ukupnog broja krivičnih dela odnosi se na krađe, u policiji kažu većinom džeparenja, prenela je Hina.

Osim krivičnih dela, policija je zabeležila da je u istom razdoblju u saobraćajnim nesrećama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske teško povređeno sedam stranaca, dok je lakše povrede zadobilo njih 32.

Najgore je prošao 31-godišnji Francuz koji je na lečenju zbog teških povreda nožem koje je zadobio dok se prošlog vikenda zajedno s prijateljem (24) kupao na Bačvicama. Dok je bio u moru primetio je da im neko pretura po stvarima pa je zajedno s prijateljem pokušao da spreči krađu, ali lopov ga je nožem ubo u grudi nanevši mu po život opasnu povredu. Počinilac (22) je ubrzo uhapšen.

U zatvoru na Bilicama završio je i 42-godišnjak koji je, nakon što je izbačen iz noćnog kluba na Bačvicama, izbo zaposlene u klubu i slučajne goste među kojima je bio i 23-godišnji Australijanac koji je srećom prošao tek s lakšim povredama.

(Agencije)

Danas objavljeno

Kako ćemo saznati što se dogodilo sa Sjevernim tokom?

M.

Jasna odluka: “Nećemo slati oružje Ukrajini”

M.

Erdogan poručio Putinu: “Turska je spremna”

M.

Ostavite komentar