Split pod vodom - vatrogasci izvlače ljude - BIGportal.ba
Region Vijesti

Split pod vodom – vatrogasci izvlače ljude

Snažna kiša koja od četvrtka ujutro pada na splitskom području potopila je više gradskih ulica na kojima dolazi do zastoja u saobraćaju.

Vatrogasne ekipe ispumpavaju vodu iz poplavljenih podruma i prizemlja stambenih zgrada.

Splitski vatrogasci su do podneva imali dvadesetak intervencija radi ispumpavanja vode iz podruma i prizemlja, a posebno su kišnim padavinama ugroženi južni dijelovi Splita, rekli su u splitskom Operativnom vatrogasnom središtu.

Vatrogasci pozivaju građane na strpljenje u saobraćaju, koji je otežan zbog vodenih poplava na ulicama.

“Sve su službe na terenu i pomažu u sanaciji štete nastale usljed enormne količine kiše koja od jutros pada u Splitu i okolini. Građane molimo za oprez i strpljenje, posebno u saobraćaju”, objavili su iz grada Splita ranije danas.

Prema prvim informacijama iz splitske policije, tri su kritična mjesta na gradskim saobraćajnicama ugrožena vodom – Ulica sedam Kaštela kod Poljuda, rasksnica Ulice Brune Bušića i Dubrovačke i raskrsnica Dubrovačke i Domovinskog rata.

U Ulici Matice Hrvatske voda je probila kroz tri šahta te se izlila na ulicu, ali brzom intervencijom radnika Vodovoda i kanalizacije taj je problem za sad riješen, rekli su u splitskoj policiji.

Kako se vidi na snimcima i slikama, kiša je potopila saobraćajnice, tako da je ponegdje voda duboka i nekoliko desetina centimetara. Zbog toga je brzo nastao saobraćajni kolaps koji traje cijelo jutro. Na više mjesta vučna služba izvlačila je poplavljene automobile.

Jutros nije radio semafor na raskrsnici Dubrovačke i Vukovarske ulice, jedne od najprometnijih splitskih ulica.

Danas objavljeno

Potpisani zaključci političkih lidera u vezi krize izazvane “Inckovim zakonom”

M.

Podignuta optužnica protiv Belivuka i članova kriminalnog klana

M.

Njemačka: Prevrnuo se autobus iz Srbije, 19 povrijeđenih

M.

Ostavite komentar