Splav počeo da tone tokom maturske žurke - BIGportal.ba
Region Vijesti

Splav počeo da tone tokom maturske žurke

Nekoliko stotina maturanata iz više srednjih škola u Novom Sadu u petak je evakuacijom u posljednji čas izbjeglo utapanje u Dunavu tokom maturske žurke.

Dnevnu žurku za maturante organizovao je splav Džoli Rodžer na popularnom Ribarcu, a terasa plovila je u jednom trenutku, od siline tereta, počela da tone.

Učenicima je voda odjednom došla do gležnjeva i potapanje je bilo neizbježno. Na splavu je bilo više stotina tinejdžera, mnogo više nego što može da nosi. Terasa splava je ubrzo iščezla ispod talasa mutne rijeke.

Otac jednog maturanata objavio je u petak na svom Facebook profilu sljedeće:

“Dramatičnim događajima danas u Novom Sadu dodajmo i to da novosadski maturani umalo nisu završili u Dunavu kada je splav na kojem je organizovana maturantska žurka počeo da tone. ‘Preduzimljivi’ domaćini nisu vodili računa o nosivosti splava, pa je splav najprije počeo da se ljulja a onda i da tone u vodu. Djeca su se izvukla samo sa mokrim nogama, ali ne smem ni da razmišljam šta je sve još moglo da se dogodi.

Ovaj roditelj u razgovoru za Luftiku pojašnjava:

“Očigledno je da se mora pooštriti kontrola takvih objekata i preduprediti da se ovako nešto ponovi. Jer sad je sve dobro prošlo (deci je čak bilo i zabavno), ali ako se ponovi, pitanje je da li će imati srećan kraj. Onda može biti kasno”, kaže on.

Jedan maturant je ovako opisao događaj:

“Maturanti su bili iz različitih skola, a koliko nas je bilo ne znam. Nekoliko stotina, sigurno. Zabavljali smo se uz muziku, plesali i igrali, a u jednom trenutku smo odjednom stajali u vodi. Osetilo se tonjenje. Muzika je stala, čulo se strašno škripanje dasaka i sajli. Krenuli smo da bježimo ka izlazu, nastao je krkljanac. Neki su skočili su Dunav. Svi smo uspeli da izađemo na obalu. Stajali smo preplašeni, maturske haljine i odela su bili mokri, ali svi smo bili živi”, ispričao je ovaj 18-godišnjak.

Na ulazu na splav Džoni Rodžer stoji napis “Lokal u pripremi”. Vlasnik lokala je nije bio raspoložen za razgovor sa novinarima. Upitan da li plovilo ima neophodne bezbednosne domunetne, samo je rekao: “Pitajte Kapetaniju.”

Telegraf je pokušao da sazna detalje ovog događaja, ali nismo uspio da dobije objašnjenje.

Danas objavljeno

Istorijski trenutak: Banijska kuća za pomoć građanima koji su POGOĐENI ZEMLJOTRESOM

D

Tlo ne miruje: U okolini Skoplja zabilježena SERIJA ZEMLJOTRESA

D

Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj: Učestvovala tri vozila, JEDNA OSOBA POGINULA

D

Ostavite komentar