Spisak kandidata za "Zlatnu palmu" 3. juna - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Spisak kandidata za “Zlatnu palmu” 3. juna

Kanski filmski festival će 3. juna saopštiti koja su ostvarenja ušla u konkurenciju za “Zlatnu palmu”, a koja su uvrštena u propratne festivalske programe. Ove godine Festival će, zbog pandemije, biti održan od 6. do 17. jula.

Prethodno je jedan od festivalskih čelnika Tjeri Fremo konferenciju za novinare o selekciji zakazao za 27. maj, ali je odgođena za jun.

Za sada u festivalskom odboru vjeruju da će u sale za projekcije moći da uđe određen broj gledalaca. Poznato je da će Festival otvoriti muzički film Leosa Karaksa “Anet”, te da će u programu u zvaničnoj konkurenciji biti i novi film Pola Verhovena “Benedeta”.

Kanski filmski festival mogao bi ove godine imati izuzetno zanimljivu zvaničnu konkurenciju prepunu dugoočekivanih ostvarenja poput projekata Toma Henksa i Paola Sorentina.

Filmski portali navode da bi Sorentinov film “Božija ruka” mogao imati premijeru na ovogodišnjem Kanu, kao i film o kralju rokenrola Elvisu Presliju sa Tomom Henksom.

Postoji šansa i da film kanskog laureata Australijanke Džejn Kempion “Moć psa” bude prikazan u Kanu. Među potencijalnim kandidatima je film Džoela Koena “Magbet”, rađen prema čuvenoj drami Vilijama Šekspira, a u kojem lik glavnog junaka tumači holivudska zvijezda Denzel Vošington.

Postoji šansa i da film Mikelea Plačida “Karavađova sjena”, sa Izabel Iper i Rikardom Skamarčom, dobije premijeru u Kanu.

Ako postprodukcije budu na vrijeme završene, kao mogući kanski pretendenti navode se i Izraelac Ari Forman sa filmom “Gdje je Ana Frank?”, Iranac Asgar Farhadi sa “Herojem”, te čuveni kineski sineasta Džang Jimou sa ostvarenjem “Slijepa ulica”. Filmski portali predviđaju da je u programu ovogodišnjeg Kana nesporno učešće kanskog laureta Nanija Moretija sa ostvarenjem “Tri priče”.

Srna.

Danas objavljeno

Kako su čvarci postali luksuz

Zeljka

Bob Dilan usred skandala zbog potpisivanja knjiga

Zeljka

NASA objavila nove slike Meseca izbliza; Da li ste ga ovako zamišljali?

Zeljka

Ostavite komentar