Spisak 12 "propalih u zemlju" - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Spisak 12 “propalih u zemlju”

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za sada se dovodi u vezu sa 13 nestalih lica kojima se u toku prošle godine izgubio svaki trag.

Za sada se osnovano sumnja na najmanje tri ubistva, ali i da ni ostali nestali više nisu među živima piše “Blic” i navodi da tragovi pronađeni u automobilima i vikendicama, ali i svedočenja uhapšenih u vekikoj akciji krajem prošle nedelje, treba da daju odgovore na ove jezive sumnje.

Za sada se Belivuk, Miljković i njihova grupa sunjiče za ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Među potencijalnim žrtvama Velje Nevolje i njegove desne ruke Miljkovića, na spisku su i javnosti potpuno nepoznati mladići, a

Lazar Vukićević (32) viđen je poslednji put sredinom oktobra 2020. godine na Banovom Brdu. Vukićević, inače navijač Crvene Zvezde, po onome što je do sada poznato, krenuo je na dogovoreni susret svojim blindiranim automobilom. Nestao je nekoliko sati kasnije kao da je “u zemlju propao”, a nema traga ni od njegovog automobila.

Samo godinu dana ranije Vukićević je već bio meta – pod njegov “porše”, koji je bio parkiran ispred porodične kuće na Vračaru, tada je bila postavljena bomba. Nestali Vukićević je u javnosti bio poznat i po sukobu sa navijačem Partizana Nikolom Vavićem.

Goran Veličković Goksi, navijač Partizana, nestao je početkom avgusta prošle godine. On je inače ranije na tribinama u Humskoj često viđan sa Milošem Kimijem Radosavljevićem. Dakle suprostavljena grupa Belivukovoj. Veličković je poslednji put viđen u Višegradskoj ulici 3. avgusta.

Zdravko Radojević (41). Prema saznanjima “Blica” i on je nestao u novembru prošle godine. Naime, Radojević je otet u Kotežu na prevaru – na sastanak ga je namamio prijatelj Nemanja L, inače član Belivukove grupe. A da situacija bude još bizarnija Radojević i Miljković su bili među najboljim prijateljima. Povod ovog sukoba bio je to što Belivuku i Miljkoviću nije smetalo dok je Radojević imao “sitno na prodaju”, međutim pretpostavlja se da je i on počeo da diluje veće količine i tada dobio prvu opomenu.

Milan Ljepoja namamljen je na isti način – pozvan je na sastanak. Rečeno mu je da ostavi mobilni telefon kod kuće i taksijem krene na dogovoreno mesto – na parking “Laste” na Novom Beogradu. Ženi je rekao da ide da “kupi automobil”, a na dogovorenom mestu prešao je u “pasat” u kom ga je čekao Dejan T. i odvezao ga u Ritopek.

Iz kuće strave nije izašao, a prema navodima iz istrage, članovi grupe koristili su hemijska sredstva kako bi sakrili tragove ubistva.

Javnosti potpuno nepoznati mladići kojima se gubi svaki trag su Strahinja Marković (23), Vukašin Gošović (22) Filip Marjanović (24) Dario Đorđević i Mihajlović Goran (24). Sumnja se da iza njihovih nestanaka stoji Belivukova grupa, ali za sada nije poznato zbog čega su oni postali mete opakog klana.

Jovo Kecman (52) fitnes trener nestao je 24. septembra u Malom Mokrom Lugu. Prijatelji su rekli da sumnjaju da je njegov nestanak povezan sa nestankom Vukićevića i Goksija, da se nisu znali ali da smatraju da “tu ima neka veza”. Kecman je ostavio telefon kući, a sa sobom je poneo 16.000 evra i nestao bez traga.

Sin ubijenog kriminalca iz 90-tih Branislava Lainovića Dugog, Ljubomir (25), takođe je nestao prošle godine. Pojedini mediji pisali su da se sumnja da upravo on stoji iza likvidacija glavnih ljudi škaljarskog klana Alana Kožara i Damira Hadžića u Atini prošle godine. Prema neproverenim navodima, posle toga je mučen, raskomadan.

Jedna od žrtvi koja se povezuje sa Belivukom je i Aleksandar Gligorijević (42). Nema podataka kada je nestao, a jedino o njemu poznato je da je kao svedok u slučaju vezanom za veterničku grupu, za sebe rekao da je bio “rob Saleta Mutavog”. Aleksandar Stanković bio je vođa grupe koju je grubo, po njegovom ubistvu, preuzeo upravo Belivuk.

Jedna od žrtvi koja se dovodi u vezu sa Belivukovom grupom je i Aleksandar Halabrin iz okoline Pančeva, mesta jedne od baza Velje Nevolje. Njegovo telo je međutim, pronađeno prošle godine zakopano u plitkom grobu. Pre ubistva je mučen.

Prema navodima on je bio prijatelj sa Nenadom Alibegom, nekadašnjim vođom grupe “Zabranjeni” koji je ranjen prošle godine u sačekuši u Beogradu i upravo u tome, sumnja se, krije se sukob sa Belivukom

Danas objavljeno

Turska započela raspoređivanje specijalaca na KiM

Vanja A

Ruska vojska spriječila napad ukrajinskih diverzanata u Belgorodskoj oblasti Rusije

Vanja A

Kamion sletio s puta, jedna osoba nastradala

Vanja A

Ostavite komentar