6. Februara 2022.

Špijunski snimci novog Audija A4

Big Portal

Pored dizajnerskih izmena na karoseriji i u kabini, sledeći A4 će pretrpeti značajne tehnološke izmene. Model će i dalje koristiti sadašnju MLB platformu, ali će dobiti novu seriju SUS motora, kao i elektrifikovanu opciju. Šef tehničkog razvoja u Audiju Oliver Hofman izjavio je da su motori koje će koristiti buduća četvorka „najbolji koje je ova kompanija ikada napravila“.

Većina pogonskih jedinica biće bazirana na osveženoj varijanti motora EA888, koja je veoma rasprostranjena u grupaciji Volkswagen. Reč je o dvolitarskom turbo benzincu, koji će sada imati bolji odziv na gas i sistem ubrizgavanja goriva pod većim pritiskom.

Benzinski motor će se kombinovati sa blagom hibridnom tehnologijom koja radi na 48V, a skuplje verijante će imati kompletan plag-in hibridni pogon. Očekuje se da će ta verzija koristiti bateriju od 14,4kWh kao ostali modeli na MLB platformi, poput Audija Q5. Dizelski motor će biti zadržan u ponudi, a očekuje se da će to biti dvolitarska jedinica sa četiri cilindra iz SUV modela Q5.

Za sada nema potvrde da će Audi ponuditi i potpuno električnu verziju A4. Ukoliko se to desi, model bi morao da pređe na drugu platformu, pošto MLB arhitektura nije predviđena za električne pogone.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare