Špijuniraju turiste sa 468 kamera – aplikacija za praćenje u Veneciji - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Špijuniraju turiste sa 468 kamera – aplikacija za praćenje u Veneciji

Gradske vlasti Venecije odlučile su da uvedu nadzorne kamere i mobilne aplikacije, u cilju praćenja broja turista koji pristižu u ovaj popularni turistički grad.

Sistem od 468 kamera i senzora, moćiće da razlikuje turiste od stanovnika Venecije. Gradonačelnik Venecije Luiđi Brugnaro, istakao je da očekuje da će se mnogi ljudi buniti, ali je njegova obaveza da grad bude siguran, pogodan za život stanovnicima grada, kao i posetiocima.

“Biće zabranjeno šetati gradom u kupaćem kostimu, kažnjavaće se skakanje s mostova grada, pijanstvo će se kažnjavati i na svakom mestu se mora poštovati grad i njegovi stanovnici”, rekao je gradonačelnik Venecije Luiđi Brugnaro.

Nedavno je u Veneciji Gradska uprava angažovala naoružane stražare koji patroliraju na ključnim tačkama grada, stajalištima trajekta i brodova, polaznim stanicama gondolijera.

Preko aplikacija će se pratiti rezervacije, a testiraju se i načini na koje bi grad mogao da se zatvori, ako postane gužva.

U planu je da se prati i brzina gondola. Gradske vlasti zabranile su ulazak kruzera u kanale grada.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Megan Foks na zabavu došla vezana lancem sa momkom

Vanja A

Princ William otkrio kako izgledaju luda i bučna jutra u njegovoj porodici, ali i zbog čega se njihova djeca najviše svađaju

Vanja A

10 savjeta kako da potrošiš manje u trgovini

Vanja A

Ostavite komentar