4. Aprila 2019.

Spektakl u Londonu, otvoren novi stadion Totenhema

Big Portal

Uoči susreta 32. kola između Totenhema i Kristal Palasa usledila je velika ceremonija. Vatromet je parao nebo, na velikom video bimu prikazan je video.

Smenjivali su se govornici, a navijači su bili u ekstazi. Mnogi od njih su došli i tri sat pre početka utakmice ne bi li dobili priliku da prisustvuju danu koji ulazi u istoriju kluba.

Jedan od onih nestrpljivih bio je i bivši napadač kluba, Robi Kin, koji je takođe na stadion stigao nekoliko sati pre početka ceremonije.

I trener Maurisoo Poketino je u svom simboličnom govoru pozvao hna promene, na eru u kojoj Totenhem želi da dospe u krug onih najvećih i najuspešnijih klubova.

U narednih pet godina moramo da zatvorimo poglavlje i da počnemo da razmišljamo kao klub iz drugačije dimenzije. Nismo više klub sa trening centrom u Čigvelu, a nismo ni na Vajt Hart Lejnu kapaciteta od 36.000 mesta. Klub je ojačao deset puta, sto puta, mi smo u drugoj dimenziji. Ne možemo da funkcionišemo kao što smo pre pet godina. Imali smo 100 zaposlenih, sada možda 3.000 ili 10.000“, rekao je Poketino.

  Photo by Catherine Ivill/Getty Images
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Argentinac je dodao i ovo:

Kada dođete na veliki stadion, morate da se osečate kao veliki klub. Ranije ste mogli da kažete, da , ali naš stadion prima 36.000, ali sada nema smisla razmišljati kao mali klub. Moramo razmišljati kao najveći i to je najvažniji korak koji moramo napraviti. Možete se pitati, sa tobom? Bez tebe? To je na Danijelu Leviju da odluči, ali moja odgovornost je da to kažem, razmišljajte kao veliki klub“, poručio je Poketino.

Kapacitet novog stadiona Totenhema je 62.062 mesta, a među navijačima i novinarima u Engleskoj odomaćilo se ime “Novi Vajt Hart Lejn”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare