Specijalni sud: Udruženje veterana OVK minira primenu pravde - BIGportal.ba
Region Vijesti

Specijalni sud: Udruženje veterana OVK minira primenu pravde

Tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu kaže da se Udruženje ratnih veterana tzv. OVK više puta upustilo u aktivnosti koje su usmerene na miniranje primene pravde.

“Tokom prošlih nekoliko nedelja, moja kancelarija je primila mnoga pitanja od novinara o izjavama koje je dalo Udruženje ratnih veterana OVK, koje se više puta upustilo u aktivnosti koje su, verujem, usmerene na miniranje dolične primene pravde”.

To se navodi u saopštenju, koje je poslao portparol Specijalnog suda za zločine tzv. OVK u Hagu Kristofer Benet.

U saopštrenju se ukazuje na “hvale vredni profesionalizam i moralni integritet kosovskih novinara i drugih komentatora u javnosti, od kojih su mnogi jasno rekli kako takve aktivnosti miniraju vladavinu zakona i kurs pravde”.

Takođe su pohvaljeni, kako se navodi, “moralni novinari širom Kosova” koji su odbili da publikuju dokumente koje su dobili, kao i mnogi novinari koji su, kako se navodi, kancelariji dobrovoljno predali dokumente koje su primili od Udruženja veterana tzv. OVK i javno naznačili da bi učestvovanje u deljenju takvih informacija moglo da predstavlja krivično delo po kosovskom krivičnom zakoniku.

“Specijalizovano tužilaštvo je posvećeno istrazi i krivičnom gonjenju pojedinaca koji su počinili takva krivična dela, uključujući otkrivanje identiteta lica koja bi mogla da budu pozvana na sud ili bilo kakvih informacija koja mogu da dovedu do njihove identifikacije”, poručuje se u saopštenju Tužilaštva Specijalnog suda u Hagu za zločine OVK.

Danas objavljeno

Sud BiH ukinuo presudu Sadiku Ahmetoviću, naređeno novo suđenje

M.

Hrvatska: Јoš 3.258 oboljelih, preminulo 17 osoba

M.

Ivanić: Iznenadilo bi me da Dodik stane, mislim da će ostvariti sve najave

M.

Ostavite komentar