Specijalni Morgan Plus 8 GTR - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Specijalni Morgan Plus 8 GTR

Morgan je predstavio pojačanu verziju modela Plus 8 sa oznakom GTR, koja je inspirisana trkačim modelima iz devedesetih. Ovo je povratak britanske marke V8 motoru nakon što je 2019. godine završena proizvodnja modela Aero 8.

Specijalna edicija izgleda skoro identično aktulenim Plus Four i Plus Six modelima, ali je zasnovana na Morganovoj novoj aluminjumskoj platformi, koja je prilagođena najnovijoj generaciji BMW benzinskih mtora sa četiri i čest cilindara. Plus 8 GTR koristi V8 agregat iz prethodne generacije Morganovih modela.

Kada je Morgan prešao na novu arhitekturu, prodao je preostale šasije za Plus 8 drugoj firmi. Ta kompanija u međuvremenu se ugasila, pa je Morkan otkupio nazad 8 šasija i iskoristio ih za projekat GTR.

Specijalna verzija dobila je agresivniji prednji spliter i dublji zadnji difuzor u odnosu na originalni Plus 8, kao i tvrdi aluminijumski krov i šire blatobrane. Poklopac motora dobio je dodatne otvore radi boljeg hlađenja, a otvori iza prednjih točkova poboljšavaju hlađenje kočnica.

Izmenjen je dizajn vrata, dodate su GTR oznake, a u kabini i pločica sa serijskim brojem automobila. Morgan u ponudi ima i sedišta od ugljeničnih vlakana i trkačke pojaseve kao opcije.

4,8 litarski BMW motor proizvodi 380KS, što je za 13KS više nego u varijanti koja se koristila 2012. godine u modelu Plus 8. Kupci mogu da biraju između šestostepenog manuelnog i sedmostepenog ZF automatskog menjača.

Ogibljenje, kočnice i pneumatici su unapređeni da bi mogli da se nose sa većom snagom, a inženjeri su izvršili i strukturne promene u podvozju, ojačali panele oko kućišta motora i dodali varove na šasiji.

Prvi primerak je završen, a ostalih 8 će biti kompletirano do prvog kvartala 2022. Za sada nema zvaničnih informacija o ceni, a prognozira se iznos od 200.000 do 250.000 funti.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Koliko je vremena potrebno da se ukrade Tesla? VIDEO

Vanja A

Hyundai ukida Sonatu?

Vanja A

Šta raditi dok čekate da vam se napuni električni automobil?

Vanja A

Ostavite komentar