Specijalni izaslanik SZO za kovid-19: Veoma sam zabrinut - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Specijalni izaslanik SZO za kovid-19: Veoma sam zabrinut

Specijalni izaslanik SZO za kovid-19 doktor Dejvid Nabaro poručio da može da razume proteste u Evropi, ali da je zabrinut zbog velikog broja slučajeva zaraze.

“Zaista sam veoma, veoma zabrinut zbog onoga što vidim širom Evrope, uključujući sada u zapadnoj Evropi, odnosno ovog veoma velikog broja slučajeva, ali i brzine kojom se njihov broj uvećava, što je zaista razlog za zabrinutost”, izjavio je Nabaro za “Skaj Njuz”.

Dodaje, međutim, da nije iznenađen što ovaj virus jednostavno ne nestaje i da ga takođe ne čudi što ljudi protestuju, jer je, kako kaže, “javnost u toliko zemalja već sita onoga što se događa”.

“Međutim, ja, kao osoba iz oblasti javnog zdravlja, moram da podelim sa Ujedinjenim Kraljevstvom i vašim gledaocima da ćemo morati da nastavimo da se odupiremo ovom virusu i to ćemo učiniti tako što ćemo otežati virusu da pređe sa jedne osobe na drugu uz pomoć nošenja maski za lice i izbegavanje udisanja vazduha koji drugi udišu”, izjavio je Nabaro.

Napominje da postoji potreba da oni koji ispunjavaju uslove za vakcinaciju budu odmah vakcinisani, jer to, kako tvrdi, donosi ogromnu razliku u količini patnje i smrtnih ishoda.

Danas objavljeno

Usvojili su, zvanično

Vanja A

Vatreni okršaj kod američke granice: Vojska hitno reagovala, ima mrtvih

Vanja A

Snažan zemljotres u regionu Tajvana

Vanja A

Ostavite komentar