Specijalci pretresaju prostorije KPZ Sarajevo - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Specijalci pretresaju prostorije KPZ Sarajevo

U Kaznenopopravnom zavodu Sarajevo (KPZ) sinoć je počeo veliki pretres ćelija i ostalih prostorija koje koriste zatvorenici.

U pretresu učestvuju Jedinica za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo i Specijalna jedinica Zavodske policije, javlja Avaz.ba.

Zavodska policija koristi najsavremeniju opremu za detekciju nedozvoljenih stvari kao i službene pse.

Pretresa se sve, prostorije u kojima borave pritvorenici, prostorije koje koristi zatvorska straža, prostorije tretmana osuđenih osoba, te uprave zatvora.

“Radi se o realizaciji preostalog dijela antikoruptivnih aktivnosti u sklopu akcionog plana borbe protiv korupcije 2017-2020. Riječ je dakle o redovnim aktivnostima uz korištenje najsavremenijih sredstava za pronalaženja mobilnih telefona i opojnih droga”, rekao je za Klix.ba direktor KPZ-a Sarajevo Faruk Zubčević.

On je rekao da se pretresi vrše u oba objekta KPZ-a, a da pripadnicima Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo asistira 30 zatvorskih policajca, odnosno specijalne jedinice oformljene u KPZ-u.

Pretresi se vrše i u objektu KPZ-a na Igmanu.

Kaznenopopravni zavod Sarajevo je nakon dolaska nove uprave postao je jedan od najopremljenih zatvora i to ne samo u BiH nego i u regiji.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

“Jedan od šest Bajdenovih prioriteta je ZAPADNI BALKAN”

D V

Razgovarali Bajden i Putin: “Normalizacija veza u interesima obe države”

D V

Entoni Blinken novi državni sekretar SAD

D V

Ostavite komentar