Specifikacije prvog Huawei laptopa sa Kirin čipsetom - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Specifikacije prvog Huawei laptopa sa Kirin čipsetom

Prije izvjesnog vremena smo saznali da Huawei radi na nekoliko računara sa sopstvenom Kirin čipset arhitekturom – na desktop i laptop platformama.

Kompanija je već potvrdila desktop PC sa sopstvenim HiSilicon ARM čipom, sada se više detalja pojavilo i o laptop varijanti.

Pouzdani dojavljivač je na Weibo društvenoj mreži objavio fotografiju pakovanja za notebook, sa nekim glavnim specifikacijama. Uređaj koristi Kirin 990 čipset, u kombinaciji sa 8GB RAM-a, 512GB SSD-om i ima 14-inčni 1080p displej. Laptop radi pod Deepin OS 20, zasnovanim na Linuxu, ali se očekuje da će u budućnosti biti moguć prelazak na HarmonyOS.

Sam laptop nosi naziv Qingyun L410 i očekuje se da će biti jeftinija verzija MateBook 14 modela. Postoji mogućnost da će uređaj podržavati 5G konekciju, s obzirom na to da čipset koji ga pokreće ima integrisan 5G modem.

Sigurno je da će Huawei Qingyun L410 laptop biti prvo dostupan na tržištu Kine, pre nego što se pojavi na drugim trežištima, ukoliko Huawei uipšte odluči da ga predstavi globalno.

Izvor: Benchmark/GSMArena

Danas objavljeno

G.Skill najavljuje Ripjaws S5 seriju DDR5 memorija

Vanja A

Gigabyte Z690 AERO D kombinuje funkcionalnost sa vrhunskom estetikom

Vanja A

NVIDIA je odabrala AMD Ryzen Threadripper PRO za novu generaciju GeForce NOW servisa

Vanja A

Ostavite komentar