26. Decembra 2022.

SPC: Patrijarhu zabranjeno da uđe na KiM, odluka nerazumna i neprihvatljiva

Big Portal

Kako je navedeno, sa stanovišta ljudskih prava i vjerskih sloboda bilo kog čovjeka, ovakva odluka je nerazumna i apsolutno neprihvatljiva i SPC poziva da se poštuju osnovna prava i sloboda srpskog naroda i njegova crkva na Kosovu i Metohiji.

U saopštenju se navodi da Patrijarh apeluje na one faktore koji imaju realnu vlast na Kosovu i Metohiji da, u skladu sa njihovim proklamovanjem ljudskih prava i sloboda, na dijelu pokažu da takvih osnovnih prava i sloboda nisu lišeni srpski narod i njegova crkva.

  • To znači da se, na području na kome imaju punu kontrolu, poglavaru Srpske pravoslavne crkve omogući bogosluženje u prvom, aktuelnom i istorijskom sjedištu Srpske Pravoslavne Crkve. To bogosluženje je molitva za sav svijet, za sve ljude, a prije svega za lokalnu zajednicu, za Srbe i Albance, za pomirenje i mir među njima – poručila je Informativna služba SPC.

Kako je navedeno, patrijarh zna da je srpski narod, posebno na Kosovu i Metohiji, sa velikim ogorčenjem primio ovu vijest, ali apeluje da se ne dozvoli da ova provokacija postane izgovor za dalje ugrožavanje našeg naroda i njegovih svetinja.

Patrijarh neće ostaviti svoj narod i učiniće sve što je moguće da se sa njim sretne i da se sa njim, kako je navedeno, zajedno pomoli Bogu što prije bude moguće, saopštila je SPC.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare