Spasioci koriste i dron sa termovizijom da otkriju preživjele - BIGportal.ba
Region Vijesti

Spasioci koriste i dron sa termovizijom da otkriju preživjele

Vatrogasci spasioci su stabilizovali situaciju, obavljaju pretragu terena i koriste dron sa termovizijom kako bi se eventualno locirali stradale i povrijeđene u eksploziji koja se dogodila danas u fabrici raketa “EdePro”, na kružnom putu Leštane.

Komandant vatrogasne brigade Miloš Majstorović rekao je da je situacija trenutno stabilna u fabrici, ali da se ekipe i dalje nalaze u pripravnosti.

  • U ovom trenutku situacija je stabilizovana. Naše ekipe zajedno sa policijom i Hitnom pomoći ostaju na licu mesta do potpune sanacije prostora – rekao je Majstorović.

Majstorović je istakao da su po dolasku zatekli eksploziju u magacinu raketnog goriva površine 240 metara kvadratnih.

  • Bilo je skladišteno 500 raketa po 30 kilograma goriva. Nakon same eksplozije došlo je do požara u njima – rekao je Majstorović novinarima.

On je dodao da je požar lokalizovan, da je dvoje ljudi poginulo, a ekipe su uspjele da spasu četvoro ljudi.

  • U ovom trenutku četiri vatrogasna vozila dežuraju sa 16 vatrogasaca i vrše pretragu terena – rekao je Majstorović.

On je dodao da se ne zna uzrok požara, a biće poznat nakon završetka akcije spasavanja.

Kada se vatrogasci budu povukli sa lica mjesta onda će policajci moći da izvrše uviđaj, nakon čega će se znati uzrok eksplozije.

U Urgentnom centru u Beogradu nalazi se devet od 16 povrijeđenih u eksploziji, koji su oko 14.00 časova primljeni na dijagnostiku, a dvije osobe su u teškom stanju.

?edan od mještana čija se kuća nalazi na nekoliko kilometara od fabrike, Aleksandar Kuzmanović, opisao kaže da je eksplozija bila veoma snažna i oštetila mu je štokove i vrata u kući, drugoj kući je stradao krov, a pojedine su oštećene kamenjem i gelerima koji su letjeli svuda.

On kaže da, pošto se tu testiraju rakete i ponekad čuju prodorna šištanja i detonacije, na to su navikli, ali im je današnja eksplozija bila iznenađenje.

Dva radnika su poginula, a 16 je povrijeđeno u eksploziji koja se dogodila u fabrici “EdePro” koja proizvodi protivgradne rakete kod Bubanj potoka.

Danas objavljeno

“Vladimir Putin da prizna”

M.

Nove mjere u Srpskoj: Skraćena izolacija i radno vrijeme kafića

M.

Dodik: Erdogan razumije situaciju u BiH

M.

Ostavite komentar