29. Oktobra 2019.

SPASAO GA JEDAN POZIV: Dramatična 24 časa od Petrove (13) otmice do pronalaska

Big Portal

Ispostavilo se da je dječak bio otet jer je njegova porodica jedna od imućnijih u Staroj Pazovi. Otmičari su uhapšeni, a riječ je o ocu, dvojici sinova i njihovom drugu.

Subota uveče, oko 23 sata. Petar Mitrović išao je ka svojoj kući nakon druženja sa prijateljima, sve vrijeme dopisujući sa se starijim bratom. Nije mogao ni da nasluti da će za nekoliko minuta biti glavni akter otmice kakva se, mislili smo svi, viđa samo u holivudskim filmovima.

Petrovom bratu stiže čudna poruka, napisana na način na koji Petar nikada do tada nije komunicirao sa njim. To je bio alarm koji je ukazao da se nešto događa, a koji je Petrov brat pročitao na pravi način. Odmah je poruku pokazao roditeljima, a uplašena majka odlučila je da kontaktira mezimca, ne bi li otklonila svaku sumnju.

Ključan poziv poslije ponoći

Ponoć je već prošla. Majka Jelena pozvala je Petrov broj telefona, a sa druge strane veze čula je svog sina koji joj je kazao da ne zna gdje se nalazi. Zatim se obratio nekom drugom, ispostaviće se otmičarima, rečenicom: “Skidajte mi povez s očiju”.

Tada se prekinula veza, a prestravljena majka odmah je alarmirala policiju. To je bio znak da Petrov nestanak nije nikakav nestašluk ili neslana šala djeteta, već da je po srijedi otmica.

Oko jedan sat poslije ponoći bile su alarmirane sve policijske službe, a o nestanku dječaka, to jest o mogućoj otmici, obaviješten je i viši javni tužilac. U potragu za djetetom se uključuje i načelnik policije, a obavešten je i ministar Nebojša Stefanović.

Najbolji operativci već su pravili plan akcije. Službenici su razgovarali sa Petrovim prijateljima, a češljali su se snimci nadzornih kamera koje su snimile dječaka na biciklu. Primijećen je i jedan detalj koji će biti prekretnica u slučaju – automobil koji se vidi na jednom od snimaka.

Kako je sutradan objasnio direktor policije Vladimir Rebić, uhapšene su dvije osobe koje su se nalazile u tom automobilu, a kroz razgovor sa policijom, uz pomoć informacija koje su uhapšeni pružali, suzio se krug osumnjičenih.

Za sve to vrijeme, roditelji su sjedeli kod kuće, iščekujući bilo kakvu informaciju o svom mezimcu. Međutim, nje nije bilo. Ostalo je da se uzdaju u policajce da će vratiti Petra kući život i zdravog, baš onakvog kakvog su ga ispratili iz kuće.

U nedelju, 27. oktobra, porodica i dalje nije imala nikakve informacije o tome gdje bi Petar mogao biti. Policajci su razgovarali sa svim njegovim prijateljima, mogućim svjedocime same otmice, pokušavajući da shvate motiv – zašto bi neko želio da naudi malom Petru. Kasnije je otkriveno da odgovor na to pitanje leži u činjenici da su Petrovi roditelji jedni od imućnijih u Pazovi, te da su otmičari željeli novac.

Tokom narednog dana, nedjelje, Petrove fotografije su već preplavile društvene mreže, a objava o njegovom nestanku dijelila se na hiljade puta. Cijela Srbija je sada brujala o 13-godišnjem dječaku.

Pao je mrak a policajci su odlučili da krenu ka lokaciji o kojoj su informacije pružili uhapšeni muškarci sa snimka. Po mrklom mraku koračali su kroz šumu kod Belegiša, sve do jedne napuštene vikendice u koju su odlučili da upadnu. Ispostavilo se da je to bila prava odluka.

Već je bilo oko 23 sata kada su zatekli Petra sa otmičarom koji ga je čuvao. Prestravljeno dijete bilo je izgrebano po licu i imalo je podliv na usni. Nije bio vezan kao što bi se to očekivalo, ali je tu bio jedan od otmičara da budno prati da dječak ne pobjegne.

Policajci su dječaka smjestili u automobil i odvezli ga ka policijskoj stanici u Staroj Pazovi, gdje su ga čekali roditelji, brat ali i na desetine zarinutih stanovnika Stare Pazove. Po izlasku iz vozila otrčao je roditeljima u zagrljaj, a ushićeno pljeskanje dlanova nadjačali su krici majke, koja je za nešto više od 20 sati preživjela košmar koji će joj zauvijek ostaviti dan na srcu. Porodica Mitrović je sada bila na okupu, na sigurnom.

Nije bilo moguće ne primijetiti da je mali Petar na svom licu imao nekoliko rana i podliva. Riječ je o povredama nastalim u trenucima kada je pokušavao da se izbavi iz kandži jezivih otmičara. Petrova baka, dan nakon što je dijete vraćeno na sigurno, ispričala je da sada slijede ljekarski pregledi kako bi se utvrdilo da je sa dječakom sve u redu.

Otmičari otac, dva sina i njihov prijatelj
Javnost u Srbiji ostala je nijema od šoka kada se saznalo da se iza otmice krije tročlana porodica Jovišić iz Stare Pazove i to otac Marko Jovišić i dva sina. Kao jedan od učesnika navodi se i Aleksa M. (18), drugar od Jovišićevih sinova.

(Blic)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare