1. Marta 2022.

Spanulis obećao da će biti trofejni trener: Hoću kao Duda i Žoc

Big Portal

Spanulis je u Beogradu debitovao u novoj ulozi na juniorskom kvalifikacionom turniru Evrolige vodivši “U18 Next Generation Team Beograde”, sastavljenu o od talenata iz više zemalja.

Čuveni “Kil Bil”, koji je prošlog leta okončao igračku karijeru, izjavio je da je uveren da će postati uspešan trener.

“Kažem sada, postaću jako dobar trener“, počeo je Spanulis intervju u Beogradu za grčki Sport24.

Nekada sjajni plej je kao igrač ostavio trag u dresovima Panatinaikosa i Olimpijakosa, pod trenerskom rukom Željka Obradovića i pokojnog Dude Ivkovića.

Sigurno da su oni su oni pored Janakisa najvažniji treneri sa kojima sam radio. Imao sam dobar odnos i sa ostalima, sa Sferopulosom i Barcokasom. Ne zaboravite da sam sa Barcokasom osvojili Evroligi, već u prvoj godini kada je došao“.

Međutim, ispred svih su dvojica srpskih trenera, dodaje Spanulis.

Moji mentori su bili Duda, koji je bio neverovatan, i gospodin Obradović. Trenersku genijalnost bih uzeo od Obradovića, on je genije tokom meča. Nikada se ne zaglavi, uvek je otvorenog uma i toliko pronicljiv da je ispred vas. Problem koji mu postavite ima da reši. Od Dude bih uzeo disciplinu i postavku. Bio je sjajan u tome, video je mlade i znao je kako da ih unapredi. Kako da im da slobodu, bio je nezamisliv”.

Spanulis je tri puta bio šampion Evrope, jednom pod Obradovićem sa Panatinaikosom 2009. goidne, pre nego što je prešao u rivala iz Pireja i pod Ivkovićem bio najbolji 2012. i 2013. sa Barcokasom.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare