Španski mediji o debaklu Barselone: Udar groma! - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Španski mediji o debaklu Barselone: Udar groma!

Mediji u Španiji bave se pitanjem šta će biti sa Barselonom dan posle debakla na “Enfildu”.

Nije samo dovedena pozicija trenera Ernesta Valverdea u pitanje, već i mnogih drugih igrača koji su razočarali navijače u porazu od 4:0.

Utakmica na stadionu Liverpula označena je kao jedna od najgorih u istoriji kluba sa “Kamp Nou” stadiona, a termini poput katastrofa, užas, pakao pojavljuju se gotovo u svim bitnijim izveštajima medija na Iberijskom poluostrvu.

Katalonski “Sport” u tekstu pod naslovom “Najbezvezniji poraz u istoriji” apostrofira lošu igru celog tima.

Rim nije bio san, Barsin istorijski debakl godinu dana kasnije na Enfildu vratio je u život sramotne scene iz Roma posle čega je rečeno zbogom finalu Lige šampiona. Baš kao što je Liverpul stradao na Kamp Nou, sada se to dogodilo Barseloni na Enfildu, ali redsi su bili bolji bez obzira što su igrali bez Salaha i Firmina“, kosnatovao je izveštač “Sporta”.

“As” u tektu sa naslovom “Grom na Enfildu” konstatuje da se “Barselona slupala” i da je Liverpul načinio “fenomenalan preokret” koji je posramio Barselonu i koji je “metafora paralize koju su doživeli pre godinu dana u Rimu“.

“ABC” konstatuje da je “Valverde uništio Barselonu“, te da su “Origi i Vajnaldum ismejali Barselonu koja je bila nemoćna veći deo utakmice“.

“Marka” je takođe strelice uputila ka treneru Barselone.

Istorijski neuspeh. Rim je bio šala. Ekskurzija u Rimu i koncert u Liverpulu na kojem nisu svirali Bitlsi, dve su najtamnije noći za Barselonu u samo godinu dana, sa Valverdeom na klupi kao centralnoj meti kritičara“, piše izveštač “Marke”.

Danas objavljeno

“Biću 20 godina selektor, da nerviramo pojedince u Srbiji “

Zeljka

Jokić: Nisam vidio Novakov snimak, nemam društvene mreže

Zeljka

Nadal: Lagao bih da sam rekao da nisam brinuo

Zeljka

Ostavite komentar