- 1 zelena paprika
- 400 g krompira
- 400 g svinjskog odreska
- 2 kašike ulja
- 600 g paradajz pelata (najbolje domaćeg)
- 1 kesica mešavine začina za gulaš
- 40 g slatkih feferona
- crne masline (količina po želji)
Priprema:
- Papriku prepolovite, odstranite joj semenke i narežite na komade. Krompir oljuštite i izrežite na kockice. Meso posušite papirnim ubrusom i narežite na kocke veličine zalogaja.
- U loncu zagrejte ulje pa popržite meso uz stalno okretanje. Dodajte papriku i krompir i kratko propržite. Zatim dodajte pelat i 250 ml hladne vode. Umešajte začine za gulaš, nakon što provri poklopljeno kuvajte na srednje jakoj vatri oko 20 minuta.
- Feferone ocedite i narežite na kolutiće. Feferone i masline dodajte u lonac pa sve zajedno pržite 5 minuta.