Španski brend na meti kritika – „za samo 1.000 dolara možete da izgledate kao logoraš - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Španski brend na meti kritika – „za samo 1.000 dolara možete da izgledate kao logoraš

Luskuzni španski brend „Loeve“ izvinio se nakon povlačenja dvodelnog kompleta koji je izazvao oštre kritike zbog toga što je podsjećao na odjeću koju su dobijali logoraši u nacističkim koncentracionim logorima.

Prugasta crno-bela majica i pantalone izdati su u okviru kolekcije inspirisane engleskim keramičarem Vilijamom de Morganom iz 19. veka. Samo majica se prodavala za 950 dolara.

Odevna kombinacija je ubrzo postala predmet kontroverze, zbog svoje neodoljive sličnosti sa prugastim uniformama zatvorenika u nacističkim koncentracionim logorima tokom Drugog svetskog rata.

Veliki broj kritičkih komentara usledio je na društvenim mrežama. „Samo da mi je znati šta su hteli ovime da postignu“, „Za samo 1.000 dolara, možete da izgledate kao nacistički zatvorenik“, „Šta nije u redu sa ljudima?“, samo su neki od komentara.

Španska modna marka saopštila je na Instagramu da je svesna da izgled jedne od njenih kreacija može da se pogrešno protumači i podseti na jedan od najgorih perioda u ljudskoj istoriji.

Majica i pantalone su ubrzo povučene iz prodaje.

Izvor: RTS

Danas objavljeno

Bizarni zahtjevi poznatih pjevača na turnejama: Mariah Carey tražila da joj društvo pravi 20 bijelih mačića

Vanja A

Jennifer Lopez u maksi suknji koja izgleda sjajno uz čizme, ali i uz ljetne sandale

Vanja A

Princ Harry želi s porodicom posjetiti kraljicu, ali se plaši: Prijeti tužbom ako mu se ne vrate stare privilegije

Vanja A

Ostavite komentar