Sastojci:
- 200 ml jogurta
- 150 ml ulja
- 5 celih jaja
- 5 gr soli
- 10 gr praška za pecivo
- 5 kašika ajvara
- 250 gr brašna
- 200 gr šunke ili šunkarice
- 3 kisela krastavčića
- 150 gr feta ili mladog sira
Priprema:
- Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
- Na sitne kockice iseckati šunku, krastavčiće i sir.
- Izmućena jaja pomešati sa solju, pa dodati jogurt i ulje i mešati dok se ulje ne sjedini sa ostatkom smese.
- Zatim dodati ajvar, opet promešati i na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa mešati dok se ne dobije glatka smesa.
- Toj masi dodati šunku, krastavčiće i sir, pa izmešati varjačom ili lopaticom.
- Pleh dimenzija 30 x 20 cm obložiti papirom za pečenje pa izliti smesu, proveriti da li se rerna zagrejala, pa odneti pleh u rernu.
- Pitu peći 35 minuta, ili duže, zavisno od jačine rerne koju imate.
- Pečenu pitu prekriti krpom pa ostaviti da se ohladi ili prohladi.
- Kasnije seći na kocke i poslužiti.