Španska kompanija ne posustaje: "Seat" predstavio novog "leona" - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Španska kompanija ne posustaje: “Seat” predstavio novog “leona”

Kompanija je uložila više od 1,1 milijarde evra kako bi na tržišta dovela vozila sa efikasnijim motorima, potpunom povezanosti i naprednim pomoćima u vožnji upakovane u drugačiji dizajn

PRED naletom SUV segmenta, krosovera, sličnioh “of-roud” vozila, koji grabe sve veće parče tržišnog kolača, kompaktni automonbili polako gube dah.

Pa ipak, ima i onih poput španske kompanije “Seat” koja želi d aunese osveženje u ovaj segment.

Tako je, pre nekoliko dana, u Mortmelu u Španiji, promovisan i sasvim novi “seat leon”.

Kompanija je uložila više od 1,1 milijarde evra kako bi na tržišta dovela vozila sa efikasnijim motorima, potpunom povezanosti i naprednim pomoćima u vožnji upakovane u drugačiji dizajn.

“Seat leon” je uvek bio noseći stub ovog brenda, i referentna tačka za ovaj segment, što dokazuje prodajom više od 2,2 miliona jedinica tokom tri generacije. Četvrta generacija dizajnirana je i razvijena da nastavi ovo veliko dostignuće i podigne ga na novi nivo u pogledu povezivanja, efikasnosti, dinamičnosti i sigurnosti.

Foto: Promo
  • Seat leon je naš najprodavaniji model i želimo da nastavimo njegov sjajan put. Zato smo uložili više od 1,1 milijarde evra u potpuno novi model, uglavnom u razvoj vozila i poboljšanje proizvodnih pogona – rekao je Karsten Isense, v.d. predsednika i potpredsednika “Seata” za finansije i IT – prošla godina je za kompaniju bila rekordna . Prodali smo više od 570.000 automobila, što je najbolji rezultat u našoj 70 godina dugoj istoriji. Odlična osnova za početak 2020. godine

Potpuno novi Leon meša filozofiju dizajna koja je jezgro svakog vozila koje siđe sa SEAT-ove proizvodne linije, unoseći kompaktnost, samopouzdanje, eleganciju i sportsku udobnost, dodajući koherenciju, spokoj i zrelost primećenu u malobrojnim vozilima.

Potpuno novi SEAT Leon dizajniran je, razvijen i proizveden u Barseloni, u proizvodnim centrima marke SEAT na lokaciji Martorell.

Potpuno novi “leon” sa sobom donosi snažnu dizajnersku evoluciju u odnosu na svog prethodnika: novi jezik dizajna eksterijera i enterijera daje mu jači karakter potpomognut poboljšanjem ukupne proporcije, odlučnijim izgledom i uglađenim linijama. Novi “leon” osvetljava put u segmentu s nizom inovativnih tehnologija osvjetljenja, uključujući ambijentalno osvetljenje unutrašnjosti, zadnje svetlo punom širinom, dinamična treperenja, pune LED farove i svetla dobrodošlice – kaže se između ostalog u saopštenju “Seata” dostavljenog “Novostima“.

Foto: Promo

Četvrta generacija “leona” povećava efikasnost sa nizom naprednih pogonskih sklopova: benzinski (TSI), dizel (TDI), komprimovani prirodni gas (TGI), blago-hibridni (eTSI) i “plag- in hibrid” (“eHibrid”) su dostupne opcije.

Ovo je i prvi potpuno povezan automobil “Seata”, koji uključuje interno i eksterno povezivanje automobila (navigacija, funkcije i usluge), uključujući potpunu bežičnu vezu sa “Android Auto” i “CarPlay”.

Na osnovu “MQB Evo” platforme, “leon” nove generacije je najinovativniji proizvod koji je marka ikad napravila: prvi potpuno povezani automobil, najsavremeniji sistem pomoći u vožnji i hibridne tehnologije čine ga spremnim za sve ono što nam donosi budućnost .

Sa prediktivnim prilagodljivim tempomatom (“predictive adaptive cruise control”), asistencijom u hitnim slučajevima 3.0 (emergency assist 3.0),sistemom za pomoć na putovanju (“travel assist and side and exit assist”), “leon” nove generacije kombinuje neke od najnaprednijih sistema pomoći vozaču kako bi ponudio optimalnu zaštitu u bilo kojem scenariju vožnje znatno pobošavajući bezbedonosne karakteristike vozila.

Foto: Promo

Najuspešniji model ove kompanije postaje još praktičniji. Povećane dimenzije verzije sa petori vrata i “Sports-tourera” (86 mm i 93 mm) omogućavaju veći prostor na zadnjim sedištima i nude još veći kapacitet prtljažnika za “Sports-tourer”.

“Leon” će biti dostupan u četiri nivoa opreme – “Reference”, “Style”, “Xcellence” ili “FR” – vozilo će ponuditi sve što vozaču treba sa mogućnošću personalizovanja na najvišem nivoU.

Sva vozila u ponudi imaju pristup bez ključa “KeyLess entry”, USB priključke na prednjem i zadnjem delu, tehnologiju LED prednjih svetla sa automatskim upravljanjem, 8-inčni “infotaiment” sistem i “SEAT Connect” tehnologiju.

Danas objavljeno

Seul dobio prvi samovozeći autobus

Zeljka

Zenvo TSR-GT je danski hiperautomobil s 1.360 KS

Zeljka

Vozite na rezervi? Nemojte

Zeljka

Ostavite komentar