6. Jula 2019.

Spanać u neograničenim količinama

Big Portal

Vlakna iz ovog povrća podstiču varenje i poboljšavaju rad crijeva, a nitrati jačaju mišiće. Ako se striktno pridržavate plana možete da izgubite do pet kilograma za 14 dana

Spanać je prirodan izvor proteina i minerala, poput kalcijuma, gvožđa, kalijuma, magnezijuma, mangana i fosfora. Vlakna iz ovog povrća podstiču varenje i pobljšavaju rad creva, a nitrati jačaju mišiće. Takođe, ovo povrće štiti od bolesti, zahvaljujući antioksidansima kao što su fitonutrijenti, beta-karoten i lutein, zatim vitaminima A, C, E, K, B kompleksa, folnoj kiselini i omega 3 masnim kiselinama. Namirnice bogate vitaminom C povećavaju sposobnost organizma da apsorbuje kalcijum i gvožđe iz spanaća i jačaju i imunitet.

Savet kada kupujete spanać je da birajte jarkozelene listove, na kojima nema tragova sušenja. Pre upotrebe, dobro ga operite. Nemojte da čuvate zeleniš duže od četiri dana u frižideru, jer može da izgubi ukus i hranljive materije.

Ako se striktno pridržavate dijete, možete da izgubite do pet kilograma za 14 dana, jer dolazi do promene metabolizma pa se kilogrami neće brzo vraćati. Pre nego što započnete dijetu, konsultujte se sa lekarom ako niste mladi i zdravi. Osim toga, mora da prođe najmanje 14 dana da biste ponovili dijetu.

PRVI DAN

Doručak: dva kuvana jajeta, limunada od pola limuna sa medom

Ručak: 150 g grilovanog pilećeg filea i spanać obaren u slanoj vodi

Užina: banana

Večera: pasta sa paradajz sosom i zelena salata začinjena sokom od limuna i kašikom maslinovog ulja

DRUGI DAN

Doručak: dva tosta i limunada od pola limuna sa medom

Ručak: 150 g grilovanog ćurećeg filea, velika porcija zelene salate i mladog luka začinjena maslinovim uljem

Užina: jabuka

Večera: 150 g pečene ribe i 50 g rotkvica

TREĆI DAN

Doručak: dva kuvana jajeta, limunada od pola limuna sa medom

Ručak: 150 g kuvanog mesa po izboru, paradajz i zelena salata u neograničenoj količini

Užina: banana

Večera: 150 g grilovanih fileta oslića i spanać obaren u slanoj vodi

ČETVRTI DAN

Doručak: tost sa tankim slojem butera, limunada od pola limuna sa medom

Ručak: pasta bolonjeze, 100 g rotkvica

Užina: jagode

Večera: šolja kiselog mleka i spanać obaren u slanoj vodi

PETI DAN

Doručak: dva kuvana jajeta, limunada od pola limuna sa medom

Ručak: 150 g grilovnog pilećeg filea i salata od svežeg spanaća i rendane šargarepe

Užina: jabuka

Večera: 150 g grilovanih fileta oslića i zelena salata začinjena kašikom maslinovog ulja i limunovim soko

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare