Spaljeno 1,4 tone marihuane, Vulin poručio da će se hapsiti i za "džoint - BIGportal.ba
Region Vijesti

Spaljeno 1,4 tone marihuane, Vulin poručio da će se hapsiti i za “džoint

Više od 1,4 tone zaplijenjene marihuane uništeno je u Termoelektrani “Nikola Tesla” u Obrenovcu.

Postupak uništavanja 1.458,2 kilograma droge sprovela je Komisija za kontrolu postupka uništavanja oduzetih psihoaktivnih kontrolisanih supstanci Vlade Republike Srbije, čiji je predsjednik načelnik Službe za borbu protiv droga, a članovi su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva zdravlja, Ministarstva zaštite životne sredine, vladine Kancelarije za borbu protiv droga i Uprave carina.

Spaljivanju su prisustvovali i predstavnici Višeg suda u Pirotu i Višeg javnog tužilaštva u Pirotu, saopštio je MUP Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakao je da je država odlučna u svojoj borbi protiv narko-dilera i dodao da droga koja se zaplijeni završi u termoelektrani gdje se i uništi.

Prema njegovim riječima, lake i teške droge ne postoje. Vulin je poručio da će se hapsiti i oni koji prodaju jedan džoint i oni koji prodaju kilograme droge.

  • U Termoelektrani “Nikola Tesla” u Obrenovcu uništeno je 1,4 tone marihuane koju su pripadnici policije zaplijenili. Nema većeg otrova od droge. Svi koji truju našu djecu zaslužuju da robijaju. Pošto nemaju savjest da ih kazni, kazniće ih država – izjavio je Vulin.

Kako je poručio, hapsiće se za jedan “džoint”, kao što će policija hapsiti i za kilogram droge.

  • Nema razlike i nema malih i velikih dilera. Svaki sitni diler, svaka samoproglašena pjevačka zvezda, svako ko prodaje drogu biće predmet našeg rada i daćemo sve od sebe da ga uhapsimo i predamo pravosuđu. Zalažem se za promjenu politike prema trgovcima narkotika i za što oštrije sankcije za svakog od njih, a posebno za one koji drogu prodaju maloljetnicima ili mlađim punoljetnicima, za mene je to pokušaj ubistva – naglasio je Vulin.

Vulin je dodao da dok je Aleksandar Vučić predsjednik Srbije, a on ministar policije, marihuana neće biti legalizovana.

  • Roditelji, čuvajte djecu, to država ne može za vas, a ja ću dati sve od sebe da svako ko prodaje narkotike završi iza rešetaka na što duži period – zaključio je Vulin.

Danas objavljeno

Rusija spremna i na prekid proizvodnje nafte

M.

Upozorenje iz SAD: “Ako nastavite ovim putem…”

M.

SIPA uhapsila 16 osoba, oduzeto 20 kilograma spida

M.

Ostavite komentar