4. Decembra 2021.

Špageti sa bijelim lukom i puterom

Big Portal

Sastojci:
500 gr špageta

5 čenova bijelog luka

Pola veze peršuna

60 ml maslinovog ulja

20 gr putera

1 sušena ljuta papričica

So

Bijeli biber

Parmezan

Priprema:
Stavite šargarepe da se kuvaju u slanoj vodi. Bijeli luk očistite i isijecite na listiće, a peršun sitno isjeckajte.

U šerpi blago zagrijte ulje, dodajte bijeli luk i i suvu papričicu bez sjemenki, pa na tihoj vatri pržite da ulje upije aromu luka.

Sklonite s vatre, dodajte puter i miješajte da se istopi, posolite i pobiberite, a na kraju dodajte isjeckani peršun.

Procijeđene šargarepe ubacite u šerpu, promiješajte i poslužite sa parmezanom.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare