2. Marta 2020.

Špagete u sosu od paradajza i tunjevine

Big Portal

Ovo jednostavno jelo je poznati italijanski specijalitet, a njegov ukus postao je omiljen širom sveta.

Sastojci:

– 400 g špageta

– rendani parmezan

– biber, so 

– 50 ml belog vina

– peršun

– bosiljak

– 350 g seckanog paradajza 

– 2 čena belog luka

– jedna konzerva tunjevine

– 100 ml maslinovog ulja

Priprema:

Na ulju propržite beli luk presečen na pola, i kada dobije zlatnu boju izvadite ga iz posude.

Zatim dodajte iseckan paradajz i dinstajte ga dok tečnost ne ispari.

Pomešajte belo vino, tunjevinu, bosiljak, biber i so i dodajte paradajzu.

Sve zajedno još malo prokuvajte i dodajte iseckani peršun.

Skuvane špagete procedite, prelijte ih spremljenim sosom od paradajza i tunjevine.

Na kraju pospite rendanim parmezanom.

Prijatno!

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare