SP na dvije godine? Englezi se protive - BIGportal.ba
Fudbal Sport

SP na dvije godine? Englezi se protive

Klubovi Premijer lige i Engleske fudbalske lige izrazili su protivljenje planovima da se Svetsko prvenstvo održava svake dve godine.

Klubovi su u saopštenju naveli da se “čvrsto i jednoglasno protive” planovima Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da uvede novi format takmičenja na svake dve godine, umesto na četiri, kao što je sada.

“Lige će zajedno sa ostalim akterima raditi na sprečavanju fudbalskih upravnih tela da donose jednostrane odluke koje će naneti štetu domaćem fudbalu, koji je temelj naše industrije i od najveće važnosti za klubove, igrače i navijače širom Evrope i sveta”, navodi se u saopštenju, preneo je Skaj.

“Nova takmičenja, obnovljena takmičenja ili proširena takmičenja za klupski i reprezentativni fudbal na kontinentalnom i globalnom nivou nisu rešenja za trenutne probleme u našem već gustom kalendaru. Kalendar zahteva saglasnost svih zainteresovanih strana i samo može biti rezultat ravnoteže između klupskog i reprezentivnog fudbala i između domaćeg i međunarodnog klupskog fudbala”, dodaje se.

Kongres FIFA je u maju pristao na studiju izvodljivosti o promeni kalendara, nakon što je to zatražio Fudbalski savez Saudijske Arabije.

Šef programa globalnog razvoja fudbala Fife Arsen Venger konsultuje se sa predstavnicima federacija u vezi sa predlogom, protiv koga je predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin.

Predsednik FIFA Đani Infantino rekao je u sredu da se nada da će odluka biti doneta do kraja godine.

Danas objavljeno

Fajnal-for Eurolige u Beogradu?

Vanja A

Atalanta kažnjena zbog rasizma

Vanja A

Potvrda iz Španije: Novak mora da se vakciniše da bi igrao

Vanja A

Ostavite komentar