10. Aprila 2022.

Soraja osuđena u Crnoj Gori

Big Portal

Presuda koju je doneo žabljački Osnovni sud, u predmetu protiv Sare Masoni, poznatije kao Soraja Vučelić, potvrdio je sudija bjelopoljskog Višeg suda Ivan Adamović.

Vučelić i Maja M. iz Podgorice sada su i pravosnažno osuđene i kažnjene sa po 600 eura zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Inače, službenici Odeljenja bezbednosti Žabljak su 3. maja 2020. godine priveli Saru Masoni (Soraja Vučelić) iz Bara i Maju M. iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile navedeno krivično delo, piše Dan.

FOTO: PREDRAG DEDIJER / RAS SRBIJA

– Postupajući po operativnim informacijama policija je izvršila kontrolu jedne vikendice u naselju Borje u kojoj su zatečene dve ženske osobe, S.M. i M.M. a koje nisu posedovale potvrde o izuzetku od zabrane međugradskog saobraćaja – naveli su tada iz Uprave policije.

Osim kršenja mere zabrane međugradskog saobraćaja, one su prekršile i zabranu okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva. Zbog toga su lišene slobode.

– One su 27.4.2020. godine suprotno naredbama, kojima je bio zabranjen putnički međugradski saobraćaj, putničkim motornim vozilom “reno megan”, vlasništvo drugookrivljene, doputovale iz Podgorice na Žabljak. Tu su boravile sve do 3.5.2020. godine, što je suprotno određenim naredbama za preduzimanje privremenih mera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja virusa korona – navodi se u optužnici, piše Dan.

FOTO: UROŠ ARSIĆ / RAS SRBIJA

Izvor: Blic

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare