31. Januara 2022.

Sony Xperia 1 IV bi mogao stići u maju sa Snapdragon 8 Gen 1, bržim punjenjem

Big Portal

 Ovaj novi telefon, verovatno nazvan Xperia 1 IV, navodno će biti lansiran u maju.

Ako je tačno, to bi bilo oko mesec dana ranije od lansiranja modela treće generacije prošle godine. Međutim, vredi napomenuti da je Xperia 1 III imao donekle pomalo problematično lansiranje, pri čemu je stigao u različite regione u mesecima nakon objave.

Kao što se i očekivalo, priča se da će sledeći telefon imati najnoviji Qualcomm procesor: Snapdragon 8 Gen 1, koji bi trebalo da dođe uz 12 ili 16GB RAM-a, kao i 256GB ili 512GB skladišnog prostora.

Pored toga, tvrdi se da ćemo videti moćnu bateriju od 5000mAh, plus brže punjenje od prethodnih modela. Konkretno, tipstera ZackBucks sa Weibo mreže, navodi da ćemo videti punjenje od 45W PD (Power Delivery). To je dosta više od 30W na trenutnom modelu.

Napori kompanije Sony Mobile na tržištu pametnih telefona pokazali su da se fokusira na isporuku vrhunskih flagship telefona sa veoma različitim prioritetima.

Sony obično ima premium telefone sa dugim, uskim ekranima u bioskopskom odnosu 21:9 sa panelima rezolucije 4K, a to će se nastaviti sa sledećim vodećim telefonom.

Xperia 1 takođe ima tendenciju da uključuje funkcije koje su odavno odbacili Samsung i Apple. Stvari poput fizičkog senzora otiska prsta, slota za microSD karticu i priključka za slušalice od 3,5 mm, uobičajene su u Sonyjevim pametnim telefonima. Očekujemo da i naredni model nastavi istim putem.

Drugi detalji se ne pominju, ali očekujemo veliki fokus na kvalitet kamere i – verovatno – trio senzora od 12 megapiksela, baš kao i model iz 2021, javlja Pocket-Lint.

Ipak, kako bi ove rane glasine bile potvrđene, sačekaćemo još informacija u narednim nedeljama.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare