Sony Xperia 1.1 bi mogao snimati 8K HDR video, novi detalji o Xperia 9 - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Sony Xperia 1.1 bi mogao snimati 8K HDR video, novi detalji o Xperia 9

Očekivalo se da će Sony svoje nove telefone predstaviti tokom Mobile World Congress-a, koji je u međuvremenu otkazan, a o ovim uređajima nismo imali previše informacija u proteklom periodu. Kompanijin premijum telefon bi se mogao zvati Xperia 5 Plus, novi model iz srednjeg segmenta bi mogao biti Xperia 9, sa Snapdragon 765 čipsetom, a tu je i Xperia 1.1.

Sada se pojavilo nekoliko procurelih vesti o novim Sony telefonima, ali se radi o neproverenim informacijama pa ih je potrebno uzeti sa rezervom.

Prema navodima insajdera Zachbucksa, Sony Xperia 1.1 isti sistem kamera kao i Galaxy S20+, odnosno 12MP f/1.8 glavnu kameru, 64MP f/2.0 hibridnu zum kameru, 12MP f/2.2 ultraširoki i Time of Flight 3D senzor dubine. Sugeriše se da bi dva ili čak tri od četiri senzora mogla biti proizvedena od strane Samsunga, a ne od strane kompanije Sony. Xperia 1.1 bi trebalo da bude sposoban za snimanje 8K HDR videa.


Pojavile su se i neke informacije o Xperia 9 modelu iz srednjeg segmenta, uključujući i render telefona. Nije poznato da li je uređaj sa rendera zaista pomenuti Xperia 9, ali prikazuje telefon sa tri kamere na poleđini i prednju stranu sa tankim donjim okvirom, bez okvira sa strane i velikim gornjim okvirom. Nije previše poznato o Xperia 9 modelu, ali se sugeriše da će koristiti Snapdragon 765 čipset.

Izvor: GSMArena

Danas objavljeno

Samsung najavljuje virtuelni MWC događaj i nove uređaje

Vanja A

Novi Intel DG2 GPU bi mogao biti konkurencija za RTX 3070 i Radeon RX 6700 XT

Vanja A

Motorola telefon, kodnog imena Kyoto, se očekuje kao Edge 20 Lite

Vanja A

Ostavite komentar