Sony PS5 će biti još teže kupiti 2022. - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Sony PS5 će biti još teže kupiti 2022.

Prema izvještaju Bloomberga, japanski tehnološki gigant je snizio svoje interne prognoze proizvodnje za PlayStation 5 zbog nedostatka čipova koji muči globalnu elektronsku industriju.

Kompanija je očigledno očekivala da će biti proizvedeno 16 miliona jedinica PS5 između aprila 2021. i marta 2022. godine, ali je smanjila tu cifru za milion zbog ograničenja u snabdevanju. To je još uvek unutar broja PlayStation 5 konzola koje je Sony planirao da proda tokom godine.

Međutim, to takođe znači da novi kupci, ili oni koji se predomišljaju, možda neće dobiti priliku da se dočepaju uređaja. Ova promena u proizvodnim brojevima može čak dovesti i do pada akcija kompanije.

Uzimajući to u obzir, ako ne žurite previše, postoji velika šansa da ćete dobiti PS5 nakon aprila 2022. Prema izveštajima, Sonyjeva interna predviđanja kažu da će prodati čak 22,6 miliona jedinica PS5 konzolu tokom sledeće fiskalne godine, koja počinje u aprilu 2022.

Međutim, u ovim izveštajima se takođe pominje da proizvodni partneri kompanije Sony nisu toliko optimistični u pogledu ovih cifara proizvodnje i prodaje kao japanski gigant. Razumljivo, imajući u vidu da se proizvodne kompanije širom sveta bore da ispune zahteve elektronskih kompanija.

Sony nije prva kompanija koja je smanjila projekcije. Apple je takođe morao da smanji svoje proizvodne ciljeve za seriju iPhone 13 za ovu godinu, zahvaljujući istim ograničenjima u snabdevanju.

Sony PS5 će biti još teže kupiti 2022.

Pored globalne nestašice čipova, industriju takođe muče ograničenja u snabdevanju drugih vrsta. Na primer, globalni troškovi prevoza su drastično porasli, dok je dostupnost dostave takođe opala.

Koliko će sve ovo ukupno uticati na tržište, ostaje da vidimo. Jedno je sigurno: potražnja je ogromna.

Benchmark.

Danas objavljeno

Pojavile se slike Motorola Moto Edge X30 telefona, zvanični detalji o ekranu

Vanja A

Ovo su najpopularniji emodžiji 2021.

Vanja A

Microsoft Edge šalje čudne poruke kada pokušate da preuzmete Chrome

Vanja A

Ostavite komentar