Sony pokreće novu kompaniju koja će se fokusirati na električne automobile - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Sony pokreće novu kompaniju koja će se fokusirati na električne automobile

​Dok je tehnološka industrija već nekoliko godina bila fokusirana na to da li bi Apple mogao da proizvede svoje vozilo ili ne, Sony nam je već pokazao radni prototip, a sada ide korak dalje.

Tokom glavne prezentacije kompanije Sony na CES 2022 sajmu elektronike, kompanija je predstavila Vision-S EV koji smo vidjeli prošle godine, zajedno sa novim konceptnim terencem pod nazivom Vision-S 02. Ali veliko iznenađenje (ovaj put) je najava nove kompanije Sony Mobility koju tehnološki gigant pokreće i koja će se fokusirati na električne automobile.

Sony je objavio nekoliko demo video snimaka na YouTube-u u kojima se nalaze oba Vision-S prototipa. Neki, poput dvominutnog konceptnog filma iznad, daju nagovještaje kako bi ovi automobili mogli da budu dio naših života. Drugi pokazuju dizajn korisničkog interfejsa ili nude test vožnje na daljinu preko 5G veze koja povezuje Tokio i Njemačku u realnom vremenu.

Ne znamo da li sve ovo znači da ćemo jednog dana zaista provozati automobil marke Sony, ali jasno je da kompanija ima viziju autonomne, električne budućnosti kojoj teži.

“Istražujemo komercijalno lansiranje Sony električnog vozila”, rekao je Keničiro Jošida, generalni direktor kompanije. To istraživanje će očigledno otkriti kako “kreativna kompanija za zabavu” može “redefinisati budućnost”.

Tokom prošlogodišnjeg predstavljanja Vision-S, Sony je mnogo pričao o svojim mogućnostima sa senzorima, a vidjećemo kako koristi tu tehnološku prednost u automobilskoj industriji.

Prošle godine, kompanija je bila u istom problemu kao i automobilska industrija zbog nestašice čipova. Da li Sony namjerava da uđe u automobilsku industriju kao punopravni konkurent ili više kao neki dobavljač ili partner tek ćemo saznati, prenosi Telegraf.

Telegraf.

Danas objavljeno

Nova generacija modela Chevrolet Colorado debituje u julu

Vanja A

Toyota i Subaru povlače svoje prve električne automobile

Vanja A

Eklston: Mercedes bi mogao da raskine ugovor s Hamiltonom

Vanja A

Ostavite komentar