PlayGameR Tehnologija

Sony PlayStation 4 ekosistem je zabilježio prodaju od preko milijardu igara

Sony je objavio koliko je kompanijina PlayStation 4 platforma velika, a istaknute su neke zanimljive statistike, uključujući i prodaju preko milijardu igara do sada.

Kompanija je tokom CES sajma ukazala na ogrmnu dominaciju PlayStation 4 ekosistema u gejming industriji. Najveća zarda dolazi od prodaje softvera, a tokom sedam godina koliko postoji PS4, gejmeri su kupili neverovatnih 1,15 milijardi PlayStation 4 igara. Okvirno gledano, prosečan PS4 vlasnik poseduje devet igara.

Sony je takođe potvrdio da je PlayStation VR prodat u preko pet miliona primeraka do sada. PS Plus pretplatnici takođe predstavljaju značajnu stavku u Sonijevoj metrici. Kompanija trenutno ima 38,8 miliona PlayStation Plus pretplatnika na svojoj mreži. To pokazuje da se oko 36% vlasnika PS4 konzole pretplaćuje na servis.

Kompanija je takođe podsetila da PlayStation 5 neće predstavljati nikakav preokret ili resetovanje postojećeg stanja. Sony ističe da će PS5 predstavljati nastavak i evoluciju ekosistema, a prihvatiće sve ono što je PS4 načinilo moćnim uz dodavanje poboljšanja.

Očekuje se da će Sony predstaviti PlayStation 5 na specijalnom događaju u februaru 2020. godine. Konzola će se na tržištu naći tokom prazničnog perioda, krajem godine, i mogla bi koštati 499 dolara.

Izvor: Benchmark/TweakTown

Danas objavljeno

Google: Mašinsko učenje za bolji kvalitet Duo poziva

V.R.

Da li 5G mreža utiče na širenje virusa korona?

V.R.

Igra Fallout 76 besplatna na Steam-u za igrače koji je već imaju na svojim računarima

V.R.

Ostavite komentar