Sony otkriva više detalja o svojoj PlayStation 5 konzoli - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Sony otkriva više detalja o svojoj PlayStation 5 konzoli

Naredna konzola kompanije Sony će i zvanično nositi naziv PlayStation 5, bez ikakvih kodnih imena i dodataka (ili PS5 za one koji vole skraćenice).

Sony je sada objavio značajno više informacija o svojoj konzoli naredne generacije, potvrđujući da će uređaj koristiti AMD Zen procesor, Radeon Navi grafičku kartu i imaće podršku za hardverski-akcelerisani raytracing.

Kada su u pitanju kontroleri, PlayStation 5 će imati novi dizajn, a korisnicima će biti ponuđen haptički odziv, prilagodljivi okidač, veća baterija i USB Type-C podrška. Sa PS5 konzolom, Sony planira da ispravi sve probleme koje je imao DualShock 4, ali i da korisnicima omogući nove funkcije.

Zahvaljujući dodatku SSD skladišta, PlayStation 5 će korisnicima ponuditi brža vremena učitavanja igara i potencijalno će omogućiti da igre zauzimaju manje prostora. Pored ovoga, PlayStation 5 će korisnicima omogućavati da instaliraju specifične sekcije igara zasebno.

Fizičke igre za PlayStation 5 će koristiti 100GB optičke diskove, što će sistem načiniti kompatibilnim i za 4K Blu-ray filmove. Instaliranje igara će biti obavezno, jer plejeri optičkih diskova ne mogu da se porede sa I/O performansama SSD-ova.

Očekuje se da će Sony PlayStation 5 biti revolucionarna konzola, koja će omogućiti raytracing mejnstrim korisnicima, uz velike nadogradnje za CPU, GPU i skladište u odnosu na svog prethodnika.

Izvor: Overclock3d

Danas objavljeno

Samsung Exynos 2200 čip nudi gejming iskustvo kao na konzolama

Zeljka

RTX 3090 Ti grafička karta koštaće pravo malo bogatstvo

Zeljka

Xbox One zvanično ugašen

Zeljka

Ostavite komentar