Sony objavio: Poznat broj prodatih PlayStation 5 konzola - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Sony objavio: Poznat broj prodatih PlayStation 5 konzola

Kompanija Sony nedavno je objavila finansijski izveštaj za prethodno tromesečje ove godine. Posebno su zanimljivi rezultati koji se odnose na prodaju aktuelne PlayStation 5 gejming konzole.

Prema izveštaju, japanski tehnološki gigant je u trećem tromesečju 2022. godine prodao oko 3,3 miliona primeraka PlayStation 5 gejming konzole. Kada se ovaj broj doda na već do sada broj prodatih PS5 primeraka dolazi se do broja od 25 miliona ukupno prodatih konzola.

Međutim, ovaj broj je daleko ispod onoga koji je Sony očekivao. Naime, japanska kompanija je predvidela da će do kraja fiskalne 2022. godine prodati oko 18 miliona primeraka PlayStationa 5, ali na polovini su prodali svega 5,7 miliona.

Iako nije zabeležio značajan porast prodaje u odnosu na prošlu godinu, prihod od prodaje je ostvario primetan porast od 12%. To je najvećim delom zahvaljujući povećanju cena PlayStationa 5, koje je nastupilo ranije ove godine. Međutim, profit kompanije je pao za neverovatnih 49% zbog nedavne kompanijinije akvizicije sa Bungie-om, koji je tvorac originalne Halo trilogije.

Sony je prošle godine prodao samo oko 11,5 miliona primeraka PlayStationa 5, pa će u tom smislu, najverovatnije ove godine doći do povećanja prodaje. Međutim, teško je da će kompanija uspeti da dođe do broja od 18 miliona, koji je izgleda ipak veliki izazov.

Na proleće ove godine Sony je najavio da će pojačati proizvodnju PlayStationa 5, kako bi zadovoljio potražnju, a dobra stvar je i što problemi u lancu snabdevanja sve više nestaju.

Danas objavljeno

Prije više od pola vijeka predstavljen je HP-35, prvi napredni džepni digitron

Vanja A

Da li znate šta označava “i” u riječi iPhone? Odgovor je iznenađujući

Vanja A

Igra The Sims sada ima i transrodne likove – fanovi oduševljeni

Vanja A

Ostavite komentar