Sony na ljeto gasi PlayStation Store za vlasnike starijih konzola - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Sony na ljeto gasi PlayStation Store za vlasnike starijih konzola

Krajem prošle godine Sony je lansirao redizajniranu web stranicu PlayStation Storea kako bi bila što sličnija istoimenoj aplikaciji na konzolama PlayStation.

S tim redizajnom uklonjene su opcije kupnje igara putem web verzije Storea za nešto starije konzole: PlayStation 3, PlayStation Portable i PlayStation Vita. Sony je sada najavio još jedno rezanje – u potpunosti će ugasiti PlayStation Store za te konzole, što znači da je kupnji novog digitalnog sadržaja za PS3, PSP i Vitu u potpunosti odzvonilo.

Vlasnici tih konzola pritom neće ostati bez svog kupljenog sadržaja i moći će ga i u budućnosti ponovno preuzeti na svoje konzole, a isto vrijedi i za pretplatu na PlayStation Plus. Ukoliko ste kao pretplatnik tog servisa preuzeli neku od ponuđenih igara za te konzole – moći ćete je ponovno preuzeti i u budućnosti. No, nećete moći kupiti bilo koju drugu igru, što uključuje i dodatan in-game sadržaj. Isto tako, nećete moći kupiti i/ili aktivirati PSN bonove i poklon kartice, a sav novac koji vam stoji u PlayStation novčaniku moći će biti iskorišten isključivo za kupnju sadržaja za PlayStation 4 i 5.

I dok su opcije za kupnju digitalnih naslova i dodatnog sadržaja za PS3, PSP i Vitu putem web verzije dućana još krajem prošle godine uklonjene za sve igrače, neki su ipak pronašli način da zaobilaznim putem dođu do digitalnog sadržaja za te konzole. Barem do prije par dana. Sony je naime u međuvremenu ugasio i sve zaobilazne načine jer se želi u potpunosti osigurati da kupnja digitalnog sadržaja za te konzole više neće biti moguća.

PlayStation je na svojim službenim stranicama objavio i kratki vodič (FAQ) s odgovorima na sva moguća pitanja pa ukoliko imate bilo koju nedoumicu – svratite tamo.

REEBOOT.

Danas objavljeno

Šta uraditi ako zaboravite šifru za Wi-Fi?

Vanja A

Pojavila se informacija o paleti boja predstojećeg Samsung Galaxy S21 FE telefona

Vanja A

Instagram Stories dobijaju podršku za automatske titlove sa novim nalepnicama

Vanja A

Ostavite komentar