Sony je prvi put od 2017. godine ostvario profit na svojim Xperia pametnim telefonima - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Sony je prvi put od 2017. godine ostvario profit na svojim Xperia pametnim telefonima

Međutim, neočekivano je Sony upravo uspeo da ostvari profit na Xperia telefonima prvi put u poslednjih nekoliko godina. Objavljivanjem svog najnovijeg izveštaja o zaradi, Sony je potvrdio da je njegov odsek za pametne telefone Xperia zaista bio u plusu tokom fiskalne 2020. godine. To je prvi put od 2017. godine da je…

Međutim, neočekivano je Sony upravo uspeo da ostvari profit na Xperia telefonima prvi put u poslednjih nekoliko godina.

Objavljivanjem svog najnovijeg izveštaja o zaradi, Sony je potvrdio da je njegov odsek za pametne telefone Xperia zaista bio u plusu tokom fiskalne 2020. godine. To je prvi put od 2017. godine da je Sony ovo uspeo.

Ironično, bolja prodaja nije ta koja je podstakla ovaj rast. Zapravo, Sony je isporučio samo 2,9 miliona Xperia pametnih telefona 2020. godine, u odnosu na 3,2 miliona isporučenih 2019. Očigledno je da su „smanjenja troškova“ pomogla Soniju da ostvari profit na svojim pametnim telefonima. Doduše, to nije bio baš zapanjujući uspeh – brend je prijavio dobit od jedva 255 miliona dolara. Važno je, međutim, da je ovaj uspeh kompanije Sony takođe usred svetske pandemije COVID-19 koja je napravila pustoš u industriji pametnih telefona u celini, pa svaki uspeh vredi pohvaliti.

Sony je prvi put od 2017. godine ostvario profit na svojim Xperia pametnim telefonima

Sony još uvek nije na putu ka velikom skoku u svom poslu sa pametnim telefonima. Kao što se ističe, u prvom kvartalu 2021. Sony je izgubio oko 130 miliona dolara, iako je prihod skakao iz godine u godinu. Biće zanimljivo videti hoće li 2021. godina u celini biti još jedna godina u crnom za Xperiu, ili će joj novi modeli pomoći da dve godine za redom ostvari pozitivno poslovanje.

Izvor 9to5Google

Danas objavljeno

Otvara se onlajn muzej mobilnih telefona koji prikazuje njihov razvoj od 1984. do danas

Zeljka

NZXT je predstavio nova H510 kućišta, sa poboljšanim potencijalom hlađenja

Zeljka

Poznate glavne specifikacije Xiaomi Civi telefona

Zeljka

Ostavite komentar