29. Oktobra 2021.

Sony je prodao više od 13,4 miliona primjeraka PlayStation 5 konzole

Big Portal

Prodaja igara je takođe značajno porasla, sa 76,4 miliona prodatih primeraka u drugom tromesečju u poređenju sa 63,6 miliona u prethodnom.

Zdrav rast od 27 odsto zabeležen je kada je reč o prihodima od igara, što iznosi 5,68 milijardi dolara. Međutim, operativni prihod od 728 miliona dolara manji je u odnosu na prethodno tromesečje, za 29 miliona dolara. Fiskalna godina kompanije Sony završava se 31. marta 2022.

Dok je prodaja PS5 konzola rasla, prodaja PS4 je značajno pala na samo 200.000 jedinica u poređenju sa 500.000 prodatih u poslednjem kvartalu.

Drugi faktori koje navodi Sony su gubitak koji je rezultat strateških cena za PS5, cena nižih od troškova proizvodnje. To znači da je Sony prodao PS5 sa minimalnim ili negativnim profitom tokom ovog tromesečja, iako je u saopštio rekao da više ne prodaje PS5 sa gubitkom.

Uprkos padu prihoda u toku jednog tromesečja, čini se da je Sony-jevo odeljenje za igre na stabilnim nogama. edan od direktora kompanije Sony, Hiroki Totoki, rekao je investitorima da je cilj prodaje PS5 postavljen viši od 14,8 miliona jedinica koje je PS4 postigao u prvoj godini. Na osnovu aktuelnih podataka, čini se da PS5 prati tu putanju.

Sony je saopštio da je obezbedio dovoljno komponenti za 22,6 miliona jedinica koje će biti prodate do marta 2022. To bi moglo biti dovoljno da se ispune prodajni ciljevi, ali ako prodaja “eksplodira” tokom praznika, nestašica bi se mogla da se nastavi i sledeće godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare