Sony jača PlayStation u pokušaju da dosegne milijardu korisnika - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Sony jača PlayStation u pokušaju da dosegne milijardu korisnika

Sastanak o korporativnoj strategiji dolazi u trenutku kada se neki pitaju da li će Sony ikada moći da inovira kao nekada, a odgovor kompanije je da će “snagom kreativnosti i tehnologije ispuniti svet emocijama (ili Kandom).”

To su reči izvršnog direktora, predsednika i predsednika Kenichiro-a Yoshida-e, dok je kompanija predstavljala svoje planove investitorima, objašnjavajući poteze poput nedavnih striming poslova sa Disney-jem i Netflix-om, kao i nestašicu PS5. Cilj kompanije je trenutno da poveća veličinu zajednice koja je direktno povezana sa Sony-jem putem uređaja ili zabave sa 160 miliona na 1 milijardu.

Kada je u pitanju konzola, nema velikog iznenađenja. Sony prodaje svaki PS5 koji može da proizvede, i uprkos nestašici čipova, očekuje da će prodaja ove godine premašiti 14,8 miliona PS4 prodatih godinu dana nakon lansiranja te konzole.

Jedna stvar koju treba pripaziti je Sony-jev cloud gaming i ambicije za pretplatu. Primetivši dogovor sa novim razvojnim studijem Haven, kompanija je rekla da želi da poveća angažman na PlayStation Network-u, jer je to njegova najveća platforma koja je direktno u vezi sa potrošačima. Ne ulazeći u detalje, u izdanju se kaže da će to uraditi “jačanjem cloud usluge za strimovanje igara u oblaku PlayStation Now”, a Sony namerava da nastavi da ulaže u spoljne studije ili se udružuje sa njima, pored ulaganja u sopstvene studije kako bi poboljšao svoju softversku ponudu.

Izvršitelji su nagovestili načine za uzvrat protiv Xbox Game Pass-a, a čini se da ćemo u budućnosti videti još toga. PS Now je nedavno nadogradio rezoluciju striminga sa 720p na 1080p i ne bi škodilo da imate još nadogradnji (ili možda neki ekskluzivni sadržaj). U saopštenju je Sony objasnio da će potrošiti 20 milijardi jena (oko 184 miliona dolara) da bi “povećao razvoj, osoblje i druge troškove u našim internim studijima.”

Danas objavljeno

Predstavljen Snapdragon G3x Gen 1 čipset za ručne konzole, Razer pomaže u kreiranju kompleta za programere

Vanja A

Microsoft testira nekoliko načina za poboljšanje Start menija u operativnom sistemu Windows 11

Vanja A

Meta ukida zabranu reklamiranja za kriptovalute

Zeljka

Ostavite komentar