Sony ima ozbiljne planove za virtuelnu realnost i PlayStation 5 - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Sony ima ozbiljne planove za virtuelnu realnost i PlayStation 5

VR tehnologija je u ovoj godini uzela ozbiljan zamah nakon što je jedno vreme “spavala”, pa su tako sva tri vodeća PC igrača na ovom polju predstavila nove uređaje, i Valve, i Oculus i HTC.

Kako polako dobijamo sve više informacija o PlayStation 5, jedno od pitanja koje se nameće jeste i šta će biti sa VR tehnologijom u novoj generaciji, piše play.co.rs.

Dominik Melinson, Sonijev vođa odeljenja za razvoj i istraživanje, odgovorio je na par pitanja vezanih za VR i PS5.

Pre svega, vlasnici treutnih VR uređaja nemaju potrebe da se brinu, jer prilikom lansiranja PS5 neće odmah biti i novog uređaja. Dominik kaže da ne žele da bombarduju fanove brojnim stvarima od jednom koje moraju da kupe i da to nije poruka koju žele da pošalju.

Ipak, novi PS VR uređaj će svakako izaći u nekom trenutku, i planovi oko njega su ozbiljni.

Pre svega, akcenat je na komforu. Razvija se bežična tehnologija za VR kacigu, koja bi vas oslobodila svih onih kabastih kablova koji vam vise okolo i umanjuju ugođaj. Kako će to uređaj učiniti značajno skupljlim, ide se u pravu da wireless bude dodatak koji se kupuje, a da osnovna verzija i dalje bude sa kablovima, za one koji ne žele da plate papreno taj dodatak.

U sklopu komfora, veliki akcenat je i na težini uređaja, i trenutno se radi na tome da se ista smanji koliko je god to maksimalno moguće, i da se proradi na formi, koja će bolje u prijatnije prijanjati uz glave korisnika.

Što se tiče tehnologije, pored očiglednog poboljšanja kvaliteta slike, rezolucije i izgleda tekstura, Domonik smatra da je tehnologija praćenja očiju kljlučna za nove generacije VR uređaja i nešto bez čega u budućnosti VR uređaj neće ni dolaziti.

Osim toga, rade i na novim kontrolerima za VR, jer kada je PSVR izašao, nisu stigli i specijalni kontroleri, već se koriste Move kontroleri i standardna PlayStation kamera, što je bio korak u pravcu da sam uređaj učine jeftinijim.

Sve u svemu, za fanove i ljubitelje VR tehnologije, ovo je puno uzbudljivih vesti, ali ćemo morati da sačekamo još koju godinu.

Izvor:play.co.rs

Danas objavljeno

Spor Google Chrome? Možda ste žrtva hakera

V.R.

Facebook blokirao Rogozinov nalog

V.R.

Lakše pokretanje Windows aplikacija na Linux-u

V.R.

Ostavite komentar