13. Januara 2022.

Sony će proizvoditi više PS4 konzola kao odgovor na nedostatak PS5

Big Portal

Prema Bloombergu, Sony je prvobitno planirao da prekine proizvodnju PS4 krajem prošle godine, planove koje Sony zvanično negira. Međutim, stalni nedostatak čipova potrebnih za proizvodnju PS5 primorao je Sony da preispita svoju prvobitnu strategiju. Komponente PS4 su lakše dostupne, a konzola je jeftinija kako za Sony da napravi tako i za kupce. Kao rezultat toga, Sony je odlučio da nastavi sa proizvodnjom PS4 tokom 2022.

Ostaje pitanje: da li i dalje postoji velika potražnja za PS4? Čini se da Sony misli da postoji. Prema rečima portparola, „Ovo je jedna od najprodavanijih konzola ikada i uvek postoji prelaz između generacija.“ Iako je istina da su mnogi novi i predstojeći PlayStation naslovi, uključujući God of War Ragnarok i Horizon Forbidden West, dostupni za obe konzole, većina ljudi koji su želeli PS4 imali su sedam godina da ga kupe. Takođe nije sjajan osećaj da bi na kraju morali da kupe dve konzole ako žele da „ostanu u PlayStation ekosistemu“.

Štaviše, igrači koji žele PS5, ali sada kupuju PS4 kao kompromis, uvek će biti u milosti ili nemilosti kompanije – da li će Sony odlučiti da objavi novi naslov za obe konzole ili ne. Trenutno, igre koje nisu objavljene za više platformi uključuju Demon Souls, Returnal, Ratchet & Clank: Rift Apart i Final Fantasy VII Remake: Intergrade. Nedostatak čipa može dati Sony-ju dodatni podsticaj da za buduće PlayStation igre napravi unakrsnu generaciju, ali AAA izdanja takođe usporavaju zbog kašnjenja povezanih sa pandemijom.

Dakle, gde to ostavlja potrošače koji žele da kupe konzolu sledeće generacije? Pa, Xbox Series S je skoro uvek dostupan. Trenutno košta isto kao PS4, ali zapravo može da gura igre sledeće generacije. Pored toga, igrači koji poseduju Seriju S mogu da pristupe sve većoj biblioteci igara preko Xbox Game Pass-a, što je trenutno jedna od najboljih ponuda u gaming svetu.

A ako ste baš rešeni da sačekate PS5, želimo vam puno sreće. Trebaće vam.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare