Sonja Petrović u idealnoj petorci Evrobasketa - BIGportal.ba
Košarka Sport

Sonja Petrović u idealnoj petorci Evrobasketa

Sonja Petrović, košarkašica Srbije, proglašena je jednom od pet najboljih košarkašica Evropskog prvenstva u Beogradu. Petrovićeva je pomogla Srbiji da dođe do bronzane medalje pobedom nad Velikom Britanijom sa 81:55, pošto ih je u polufinalu prethodno zaustavila Španija u subotu. 30-godišnja Petrovićeva je sjajno predvodila svoju ekipu i u šest…

Sonja Petrović, košarkašica Srbije, proglašena je jednom od pet najboljih košarkašica Evropskog prvenstva u Beogradu.

Petrovićeva je pomogla Srbiji da dođe do bronzane medalje pobedom nad Velikom Britanijom sa 81:55, pošto ih je u polufinalu prethodno zaustavila Španija u subotu.

30-godišnja Petrovićeva je sjajno predvodila svoju ekipu i u šest utakamica prosečno je beležila 11 peona, 6.3 skoka i 3 asistencije. Na utakmici za treće mesto bila je najbolja sa 14 poena, uz 13 skokova.

Sonja ovoga puta nije uspela da bude MVP takmičenja, što joj je pošlo od ruke pre četiri godine u Mađarskoj, kada je Srbija bila prvak Evrope.

Pored reprezentativke Srbije u idealnoj petorci našle su se evropske šampionke Špankinje Marta Sargaj i Astu Ndur, zatim Francuskinja Sandrin Grida i Britanka Temi Fegbenl.

Najkorisnija igračica turnira, odnosno MVP bio je gorostasni centar Španije, Ndur.

https://twitter.com/EuroBasketWomen/status/1147965749291442176

Danas objavljeno

Miler i prečka spasili Bajern pred naletom hrabrog Frajburga

V.R.

Katar pobjedom nad Japanom do druge faze

V.R.

Treća uzastopna pobjeda Mitrovićevog Strazbura

V.R.

Ostavite komentar