2. Marta 2022.

Šon Pen iz Ukrajine: “Pješačili smo kilometrima do granice sa Poljskom”

Big Portal

Glumac je rekao da su i on i njegova filmska ekipa odlučili da napuste svoj automobil i krenu peške nakon što su videli hiljade ukrajinskih stanovnika kako beže na sigurno, u redovima koji se protežu miljama.

Na Tviteru u ponedeljak, Šon je opisao kako su automobili bili puni žena i dece, a njihova jedina vrednost je vozilo kojim su putovali.

https://twitter.com/SeanPenn/status/1498390093375016965

Deleći sliku kako vuče kofer, Šon je napisao: “Ja i dvojica kolege smo pešačili kilometrima do granice sa Poljskom nakon što smo ostavili auto pored puta. Skoro svi automobili na ovoj fotografiji voze samo žene i decu, većina bez ikakvih prtljaga, a automobil im je jedina vrednost”, objavio je glumac.

Šon od novembra prošle godine snima dokumentarac o eskalaciji tenzija u Ukrajini.

Glumac je pre nekoliko dana rat predsednika Vladimira Putina protiv Ukrajine nazvao “brutalnom greškom”.

“Već brutalna greška oduzetih života i slomljenih srca, i ako ne popusti, verujem da će gospodin Putin napraviti najstrašniju grešku za čitavo čovečanstvo. Predsednik Zelenski i ukrajinski narod su se uzdigli kao istorijski simboli hrabrosti i principa”, napisao je Pen tokom vikenda i dodao:

https://twitter.com/SeanPenn/status/1497610570299674626

“Ukrajina je vrh koplja za san o demokratiji. Ako joj dozvolimo da se bori sama, duša Amerike je izgubljena”.

Pen je prošle nedelje doleteo u glavni grad Ukrajine, Kijev, i viđen je kako sedi na vladinoj konferenciji za štampu samo nekoliko sati nakon invazije dok je predstavljao VICE povodom dokumentarnog filma koji se snima o ratu, koji je Putin ocenio kao “specijalnu vojnu operaciju”.

Ukrajinska vlada je rekla da je zahvalna Šonu što pokazuje hrabrost i iskrenost, kao i zbog toga što će reći svetu istinu o “ruskoj invaziji na Ukrajinu”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare